lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ruohoa!


Meillä on lapsilla tänään koulupäivä. Siellä on sellainen avoimien ovien päivä, jonne meidät vanhemmatkin on kutsuttu. Luvassa on taidenäyttelyä, kirppistä ja muuta kivaa ohjelmaa.  Sitä ennen kuitenkin pieni kuvapläjäys minun onnistuneesta ruohostani.

Sain kuin sainkin siis pääsiäisruohon kasvatettua, ja vieläpä pikavauhtia! Aiemmin olen kasvattanut rairuohoa pääsiäiseksi, mutta nyt kasvatin vehnänoraita ohraa ja kylläpä niistä tulikin kiva pääsiäisruoho! Mustavalkoinen lautanen tuo myös mielestäni kivaa kontrastia vihreään ruohoon, joka nyt seistä jököttää tuossa lautasella keittiön pöydällä.


Kyllä se vihreä vaan on mahtava kevään merkki! Se on ihana lupaus auringosta, uudesta elämästä, letkeistä kesäpäivistä ja lämpimistä kesäilloista. Pian se on täällä taas, vuoden paras aika!Oletteko te kasvattaneet rairuohoa tai ohraa? Kummasta pidätte enemmän?

Mukavaa viikonloppua!

Here is my Easter grass which is a traditional Easter decoration here in Finland. The green is a lovely promise of spring, which is soon here! :)

Love, Kati

16 kommenttia

 1. Ihanat kuvat! Vihreä on juuri tuota kaikkea, mitä mainitsit.:) Ööh...omat ruohot on vielä istuttamatta, vaikka viime viikonloppuna muita kylvöjä teinkin, niin ruohot jäi laittmatta. Mulla on molempia, rairuohoa ja ohraa, jälkimmäinen on oma suosikkini, kun se on paljon tanakampaa kuin rairuoho. Kai sen vielä tänään voisi tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuon vielä kerkeää, tämä minun on istutettu viikko sitten. :)

   Poista
 2. Voi miten kaunista ruohoa! Meillä jää vuosittain ruohot kotona laittamatta, kun pääsiäinen vietetään mummulamaisemissa Pohjanmaalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan mummulla on hienot ruohot kuitenkin! :)

   Poista
 3. Laitettiin töissä lasten kanssa ohraa kasvamaan. Se on myös kaunista ja tukevaa. Kyllä tuollainen vihreys piristää kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olinkin kirjoittanut väärin, tuo minun on tosiaan ohraa. :) Ja on kivaa ja tukevaa ja minusta oikein nättiä. Ehkä tykkään siitä vähän enemmän kuin perinteisestä rairuohosta. :)

   Poista
 4. Rairuoho yrittää kasvaa, mut luulen että tänään ostan ohraa ja laitan sitä kasvamaan...paljon kauniimpaa :)
  Viikonloppuja sinulle Kati, täällä sataa vettä kun saavista kaatais..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tulivat viikossa ja tykkään kyllä ehkä jopa enemmän tuosta ohrasta kuin rairuohosta. Ehkä on myös vähän helppohoitoisempi...

   Kiitos samoin, meilläkin on tänään harmaata ja tihuttaa vettä.

   Poista
 5. Kyllä vihreä vaan on niin kevään merkki! Meilläkin on ohrasta istutettu ruoho jo useampana vuonna. Siitä tulee paljon vahvempi ruoho, jota on myös helpompi leikata tarvittaessa. :)
  Kivaa viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten minustakin helpompi hoitaa ja leikata eikä se lakoonnu kastelusta, joten tästä lähtien luulen, että hankin ennemmin ohraa. Kivaa viikonloppua myös sinulle! :)

   Poista
 6. Eikä miten ihanaa ♥ Kevättä on rinnassa kyllä siellä sun täällä ja syystäkin :)

  VastaaPoista
 7. Mä en ole koskaan onnistunut tässä hommassa, joten olen suosiolla lopettanut yrittämisen ;)). Jotkut asiat eivät vain sovi kaikille ;).

  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, jotkut jutut vaan ei sovi kaikille. Ohrat ovat kyllä mielestäni helpompia kuin rairuoho eli suosittelen aloittamaan sillä, jos päätät kokeilla vielä. :)

   Poista
 8. Kaunis ruoho kauniilla lautasella :-) Meillä taisi tänä(kin) vuonna jäädä kasvattamatta..

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall