keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Puhdas pyykki tai ainakin sen tuoksu


Mikä sen parempaa kuin puhtaan pyykin tuoksu!  Siinä tuoksuu puhtaus, ahkeruus ja kaikki ihana ja kotoisa.  Tuoksut ovat ehkä aliarvostetuin sisustuselementti. Niillä on kuitenkin suuri vaikutus ihmiseen. Luin jostain, että yli 70% päivittäisistä tunnetiloistamme liittyy tuoksuihin. Hyvältä tuoksuvat tilat ovat kutsuvia ja niihin palataan mielellään. Äitini käytti aikoinaan erästä Nina Riccin hajuvettä ja se tuoksu vie minut vieläkin lapsuuden hetkiin. Tuoksut luovat mielikuvia ja ne palauttavat mieleen muistoja. 
 

Hyvältä tuoksuva koti on kutsuva ja sinne on kiva tulla.  Sanotaan, että asunto menee paremmin kaupaksi, jos juuri ennen asuntonäyttöä keittiöstä tulvii pullan tuoksu. En ihmettele, sillä mikä sen kotoisampaa kuin vastaleivottu pulla.  

 

Onneksi on olemassa ihania huonetuoksuja.  Ostin itselleni joululahjaksi tämän ihanan puhtaalle pyykille tuoksuvan huonetuoksun.  Ajattelin sen olevan luonnollinen ja suomalaiseen kotiin sopiva. Pakkauksessa tuli mukana kaunis tuoksupullo ja puisia tikkuja, jotka laitetaan pulloon pystyyn. Mitä enemmän tikkuja laitat, sitä enemmän pullosta tulee tuoksua.  Koska en ollut aiemmin tällaista huonetuoksua kokeillut, päätin aloittaa kahdella tikulla.  Ainahan niitä voi halutessaan lisätä. 


Meillä siis tuoksuu nyt puhdas pyykki.  Olisi kiva kuulla, että käytättekö kodeissanne huonetuoksuja ja jos niin mitkä ovat suosikkinne?

Raikasta keskiviikkopäivää!

- Kati
----------------------------------------------

Cotton fresh

Smell is an undervalued element in a great decor.  I got this cotton fresh room scent as a Christmas present for myself.  I thought it would be a natural scent that would suit a Scandinavian home.  A bonus is a nice bottle.

Have a fresh Wednesday!

-Kati


18 kommenttia

 1. Mun vahvin aisti taitaa olla hajuaisti. Mies aina vitsailee tästä, kun pitää mua sellaisena serlokkina, mitä tulee hajuihin.;D Huonetuoksut on kokeilematta, mutta Arjen Timanttien Anun vinkkaamaan pyykkietikkaa haluaisin kokeilla, sillä talvella sisällä kuivatut pyykit eivät kyllä kovin raikkaalle tuoksu. Ostopaikat näyttivät olevan vain hieman kaukana.:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnosti se pyykkietikka. Mistähän sitä saisi?

   Poista
 2. Voi kun uskaltaisi edes kokeilla vaan tuoksuallergikkona enpä taida...

  VastaaPoista
 3. Olen joitain kokeillut, mutta ilmeiseti meillä on liian tehokas ilmanvaihto kun tuntuu ettei tuoksua tule! :-D
  Tuo puhtaanpyykin tuoksu kuulostaa kyllä huipulta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lisäsin tikkuja nyt kahdesta neljään. Voi olla että kolme tikkua olis optimi, sillä nyt tuoksuu ehkä vähän liikaa. Kokeilen kolmea vielä.

   Poista
 4. Olen kokeillut erilaisia huonetuoksuja, mutta ne kaikki on jotenkin liian voimakkaita minulle, vaikka kuinka vähän yrittäisinkin tuoksutella. Niinpä käytän toista arjen kikkaa - suihkautan suosikkihajuvettäni vanulappuun, ja imuroin vanulapun imurin uumeniin siivouspäivän aluksi - imuroinnin jälkeen koti on puhdas ja tuoksuu minulle :) Kaikki meillä käyvät huomauttaa aina asiasta, kun täällä tuoksuu aina ihan sulle :)) (Itse luulen sen olevan hyvä asia, tai ainakin kuvittelen niin :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistava kikka! Meillä on keskuspölynimur ja ei ehkä siinä kuitenkaan toimi. :)

   Poista
 5. Meil ei oo huonetuoksua, mutta olen tuoksukynttilöiden suurkuluttaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, hyviä tuoksuja ei voi koskaan olla liikaa. :)

   Poista
 6. Huonetuoksut ovat ihania, kunhan ne ovat riittävän miedon tuoksuisia. Muutenkin tuoksut tuovat oikeasti mieleen asioita, ihmisiä ja tilanteita, joita ei luullut enää edes muistavansa. Puhtaan pyykin tuoksu tuo ihanan mielikuvan. Entiset työkaverini nauroivat minulle aikoinaan kun etsin puhtaan pyykin tuoksuista hajuvettä kissojen ja koirien kanssa. Miksi en vain olisi kuulemma pessyt vaatteita... Äh, pesinhän minä, mutta kun ajatus raikkaasta, ulkona kuivuneesta lakanapyykistä oli vain niin houkutteleva... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika on joo liikaa tuoksuissakin. :)

   Poista
 7. Vieno tuoksu kodissa on ihana. Tuoksut tuo kauneutta hajuaistin kautta :) Meillä tuoksut leijailee oikeastaan kynttilöiden kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään tuoksukynttilöistä.

   Poista
 8. Tuo olis ihana! Tälläinen pitää kyllä saada!

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall