lauantai 31. tammikuuta 2015

Perusblogi

Facebookin blogiryhmässä Villa Valkoa kuvailtiin perussisustusblogiksi.  Ei mitenkään erottuva, aika normi, siis tosi perus.  Mietin hetken, että oliko tuo epäasiallisesti tai ilkeästi sanottu. Ei mielestäni.  Se oli hyvin kuvailtu.  Onhan tämä minun blogini aika perus, mutta toisaalta meidän koti, jota tänne paljon kuvaan, on myös aika perus ja itsekin olen ihan tavallinen.  Eli ei näistä aineksista nyt oikein mitään räväkkää irti saa.


Toisaalta suurin osa blogeista, joita minä seuraan, ovat aika perus.  Ne eivät ole mitään räväköitä tai sisällä erikoisia sisustuksia.  Mutta minä etsinkin ideoita tähän omaan perussisustukseeni.  Pieniä juttuja, joilla piristää oman elintilan ilmettä.  Haluan pystyä samaistumaan ja olla vuorovaikutuksessa samanhenkisten ihmisten kanssa, joilla on ehkä samoja kiinnostuksen kohteita.  En siis etsi mitään kovin erikoista tai ihmeellistä.  Blogit ovat kiva tapa seurata meidän tavallisten ihmisten kotielämää.  Itse asiassa bloggailua aloittaessani mietin pitkään, että haluanko kuvata oman kodin kaikkien nähtäville?  Haluanko päästää ihmiset kurkistamaan minun ja perheeni henkilökohtaiseen tilaan?  Harkiten olen päästänyt, en liian lähelle, mutta lähelle kuitenkin. Ja hyvä kysymys on se, että pitäisikö olla ei-perus?  Pitäisikö erottua ja jos niin miten?  En ole graafisesti lahjakas ja vaikka ideoita välillä olisi, tekninen osaaminen puuttuu, eivätkä välineetkään kummoiset ole.  Kuvaajanakin olen ehkä keskiverto. Kehittynyt olen kyllä, mutta huipulle on vielä matkaa.Ja minkälainen sellainen ei-perussisustusblogi sitten olisi? Olisiko se erikoinen? Tai epäsuomalaiseen tyyliin värikäs?  Olisiko siellä kärkkäitä mielipiteitä? Tai vain designhuonekaluja? Olisiko se jopa vähän kummallinen? Sellainen, jota voisi aina ihmetellä? Tai kauhistella?Tässäpä taas pohdittavaa. Mitä te ajattelette tästä? Minkälaisia blogeja te seuraatte?  Onko listallanne sellaisia blogeja, joita voisitte kutsua ei-perusblogeiksi?  Erikoisia siis, erottuvia blogeja?  Mikälaiset blogit teidän mielestänne ovat erottuvia ja erilaisia?  Vinkatkaahan hyviä esimerkkejä, jos teillä niitä on.

Mukavaa lauantaipäivää!

- Kati

-----------------------------------------------------

Basic blog

Someone described Villa Valko as "a basic interiorblog". I had to take a few breaths and think about it. Is my blog basic? Well yes it is. But my home is quite basic and I would describe myself as quite ordinary too so I don't think there's much to make my blog that different. And I question whether it should be? Should it be colourful and different? A little querky or odd maybe?

What do you think? What kind of blogs do you think stand out? What kinds of blogs do you like to follow? Ordinary basic ones or querky and different blogs?

Have a nice Saturday!

- Kati

23 kommenttia

 1. Pidän juuri tällaisista "perus" blogeista. Minua kiinnostaa meidän tavallisten ihmistan kauniit kodit ja mukavat yksityiskohdat. Aivan kuin olisi käynnyt kylässä, kun erillaisia koteja katselee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Mielestäni blogien pointti on se, että niissä pääsee kurkistamaan tavallisten ihmisten tavallisiin koteihin.

   Poista
 2. Ihana blogi sulla on Kati!
  Mieki tykkään just tavallisista blogeista♥

  VastaaPoista
 3. Aika erikoinen vertaus:) minkälainen on perusblogi? väritönkö? Sinulla on kauniita kuvia ja kaunis siisti koti. Toki itse pidän monista erityylisistä blogeista, kauniista, värikkäistäkin vaikka ei olisi ollenkaan minun tyylistä, monesti kirjoitustyyli tekee mielenkiintoisen ja seurattavan ja se et jokainen on omaitsensä. Mukava on kuitenkin käydä näissä kylässä ja nähdä erilaisia koteja. Ei kaikkia pysty millään miellyttämään ja onneksi se ei ole kuitenkaan tarkoitus :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo täytyy muistaa. Kaikkia ei voi miellyttää ja pitää pysyä omana itsenä. :-D

   Poista
 4. No meikäläinen on ainakin niin "perus"-ihminen, että en kaipaa mitään ihmeellisen erikoista elämääni sen paremmin kuin kotiinkaan. Arki, onnelliset kodit ja aidot ihmiset on just parasta ja siihen kategoriaan minä laitan sut Kati <3.

  Ehkä kyse on siitä (siis siinä "perus"-kategorioinnissa), että blogeja ja koteja on niiiin paljon, että joukosta erottuakseen pitäisi kai sitten olla jollain lailla erikoinen. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakin. Mutta mua ei ainakaan kiinnosta erikoinen pelkän erikoisuuden vuoksi. Ainoastaan siinä tapauksessa, että siinä on jotain sellaista, mistä luontaisesti tykkään. Mutta niinkuin sanoin, mun valinnat on just mallia "perus" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin pohdin, että minkälainen olisi sitten sellainen erottuva blogi? erikoisia sisustusratkaisuja vai? Kiitos Annukka kauniista sanoistasi. :-)

   Poista
 5. Sinulla on ihana "perusblogi" ja tykkään vierailla juuri tälläisissa perusblogeissa :) Parhaita ideoita saa juuri näistä blogeista ;)
  T: tavallinen tallaaja, jolla on tavallinen koti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kannan ylpeydellä sen mitä on suotu, myös tämän perusblogin. Pysytään me vaan tavallisina. Kiitos sinulle! :-)

   Poista
 6. Sinulla on kaunis koti ja kaunis blogi ☺

  VastaaPoista
 7. Blogisi on niin ihana minä tykkään! Tykkään juuri tuosta sinun sisustustyylistäsi ja olen siis itsekkin melko perus!
  Minä tykkään blogeista joissa on puhuttelevat ja kauniit kuvat...itsekkin siis laitan paljon kuvia. Kuvat puhuvat puolestaan! Omaan blogiini laitan paljon kuvia ja hiukan tekstiä...ehkä liiankin vähän...
  Jatka vaan Kati samaan malliin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita! Kuvat ovat minunkin mielestäni tärkeät ja yritän panostaa niihin. Itse ajattelen myös niin, että vaalea yleisilme ei vie huomiota kuvilta...

   Poista
 8. Blogisi on niin ihana minä tykkään! Tykkään juuri tuosta sinun sisustustyylistäsi ja olen siis itsekkin melko perus!
  Minä tykkään blogeista joissa on puhuttelevat ja kauniit kuvat...itsekkin siis laitan paljon kuvia. Kuvat puhuvat puolestaan! Omaan blogiini laitan paljon kuvia ja hiukan tekstiä...ehkä liiankin vähän...
  Jatka vaan Kati samaan malliin! <3

  VastaaPoista
 9. No enpä tiedä onko tämä sinun blogi edes niin kovin perus :D Kaikki blogit mitä itse seuraan erottuvat jollain tavalla toisistaan. Jos nyt pitäisi yhtäkkiä alkaa tehdä kodistaan sirkusta, niin eihän siinä olisi mitään järkeä. Yhdelläkään ihmisellä ei kuitenkaan ole täysin samanlainen maku sisustuksessakaan, niin kahta samanlaista blogia ei voi ollakaan. :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Eihän tästä omasta kodista voi mitään sirkusta tehdä blogin takia. Kiitos sinulle ja hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 10. Kiitos - perusblogi kelpaa minulle vallan hyvin, vaikka seuraankin kaikenlaisia blogeja. En kyllä oikein suomalaisesta blogijoukosta luule kovin paljon muunlaisia edes löytyvä - ehkä siellä nuorempien bloggaajien joukossa on jotain spesiaaliakin, mutta eipä sillä sitten olisi kosketuspintaa omaan elämään - ja jonkinlainen sellainen nyt kuitenkin on oltava - edes haaveilun vuoksi - ja kauneuden.
  Kiitos kauniista blogista, jossa voin käydä haaveilemassa <3

  VastaaPoista
 11. Kiitos Lady. Ai että oikein haaveilemassa. 💕

  VastaaPoista
 12. Perusblogi... aika jännä ilmaus, kun en osaa oikein ajatella millainen on perusblogi. Jokaisen mielestä varmasti perusblogi on erilainen. Minun mielestäni perusblogi voi toisen mielestä olla aivan jotain muuta. Kun tällä hetkellä näitä blogeja tosiaan varmaankin tuhanisa, niin en kyllä tiedä millainen on perusblogi. Mutta mielestäni perusblogilla ei ole negatiivista sävyä kuitenkaan. Sinulla on ihana blogi ja on juuri sinunlaisesi blogi. Pidän blogeista, joissa kirjoittaja kirjoittaa ja kuvaa sitä mistä tykkää on se sitten muotia, kauneutta tai sisustusta. Kyllä sen huomaa kun blogia lukee, että viihtyykö bloggaaja kodissaa ja onko se hänen näköisensä vai yrittääkö jotain muuta :) Minä siis taidan pitää perustyyppien perusblogeista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Niin, minkähänlainen olisi sitten sellainen ei-perusblogi, jos minun blogini on perusblogi? Uskon myös tuohon samaan, että jos tekee jotain sydämellä, niin se näkyy ja sitä lukijatkin osaavat arvostaa. :)

   Poista
 13. Perusblogi on juuri hyvä. On helpompi myös tällaisen perusihmisen samaistua ja saada ideoita itsellekin. Sinulla on myös sujuva ja kiva tapa kirjoittaa, kauniista kuvista puhumattakaan. Keep going omalla ihanalla peruslinjallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ei tässä oikein voi muuksi muuttua, joten perusbloggaajana pysytään. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall