Facebookin blogiryhmässä Villa Valkoa kuvailtiin perussisustusblogiksi.  Ei mitenkään erottuva, aika normi, siis tosi perus.  Mietin hetken, että oliko tuo epäasiallisesti tai ilkeästi sanottu. Ei mielestäni.  Se oli hyvin kuvailtu.  Onhan tämä minun blogini aika perus, mutta toisaalta meidän koti, jota tänne paljon kuvaan, on myös aika perus ja itsekin olen ihan tavallinen.  Eli ei näistä aineksista nyt oikein mitään räväkkää irti saa.


Toisaalta suurin osa blogeista, joita minä seuraan, ovat aika perus.  Ne eivät ole mitään räväköitä tai sisällä erikoisia sisustuksia.  Mutta minä etsinkin ideoita tähän omaan perussisustukseeni.  Pieniä juttuja, joilla piristää oman elintilan ilmettä.  Haluan pystyä samaistumaan ja olla vuorovaikutuksessa samanhenkisten ihmisten kanssa, joilla on ehkä samoja kiinnostuksen kohteita.  En siis etsi mitään kovin erikoista tai ihmeellistä.  Blogit ovat kiva tapa seurata meidän tavallisten ihmisten kotielämää.  Itse asiassa bloggailua aloittaessani mietin pitkään, että haluanko kuvata oman kodin kaikkien nähtäville?  Haluanko päästää ihmiset kurkistamaan minun ja perheeni henkilökohtaiseen tilaan?  Harkiten olen päästänyt, en liian lähelle, mutta lähelle kuitenkin. Ja hyvä kysymys on se, että pitäisikö olla ei-perus?  Pitäisikö erottua ja jos niin miten?  En ole graafisesti lahjakas ja vaikka ideoita välillä olisi, tekninen osaaminen puuttuu, eivätkä välineetkään kummoiset ole.  Kuvaajanakin olen ehkä keskiverto. Kehittynyt olen kyllä, mutta huipulle on vielä matkaa.Ja minkälainen sellainen ei-perussisustusblogi sitten olisi? Olisiko se erikoinen? Tai epäsuomalaiseen tyyliin värikäs?  Olisiko siellä kärkkäitä mielipiteitä? Tai vain designhuonekaluja? Olisiko se jopa vähän kummallinen? Sellainen, jota voisi aina ihmetellä? Tai kauhistella?Tässäpä taas pohdittavaa. Mitä te ajattelette tästä? Minkälaisia blogeja te seuraatte?  Onko listallanne sellaisia blogeja, joita voisitte kutsua ei-perusblogeiksi?  Erikoisia siis, erottuvia blogeja?  Mikälaiset blogit teidän mielestänne ovat erottuvia ja erilaisia?  Vinkatkaahan hyviä esimerkkejä, jos teillä niitä on.

Mukavaa lauantaipäivää!

- Kati

-----------------------------------------------------

Basic blog

Someone described Villa Valko as "a basic interiorblog". I had to take a few breaths and think about it. Is my blog basic? Well yes it is. But my home is quite basic and I would describe myself as quite ordinary too so I don't think there's much to make my blog that different. And I question whether it should be? Should it be colourful and different? A little querky or odd maybe?

What do you think? What kind of blogs do you think stand out? What kinds of blogs do you like to follow? Ordinary basic ones or querky and different blogs?

Have a nice Saturday!

- Kati