Jeeeee!  Vuosi on vaihtunut ja voimme lähteä odottavin mielin kohti tulevaa uutta vuotta 2015!  Itse uskon, tämä tulee olemaan hyvä vuosi.  Nyt kaivetaan uudet kalenterit esiin ja aloitetaan uuden upean vuoden suunnittelu.  Jos uusi kalenteri on vielä hankkimatta, voit printata itsellesi Villa Valkon kalenterin täältä.  Itselleni hankin omaa kalenteriani varten clipboardin (mikähän tuo on muuten suomeksi?) Granitista.  Mielestäni siitä tuli aika kiva. :)


Lueskelin muiden blogien uudenvuodenpäivityksiä ja huomasin, että tietyt asiat yhdistivät monia.  Itse en ole tässä poikkeus, vaan ihan ne samat asiat ovat minulle tärkeitä, myös vuonna 2015.

Perhe

Monet bloggaajat lupasivat ensi vuonna viettää enemmän aikaa perheen kanssa.  Se on hyvä lupaus.  Se tuntuu siltä, kuin rahaa laittaisi pankkiin. Lapset ja mies ovat aina elämässäni etusijalla.  Meidän perheessä eletään sellaista vaihetta, että nyt on hyvä viettää aikaa lasten kanssa, muutaman vuoden päästä he ovat jo niin isoja, että kaverit ja tyttö- tai poikaystävät vievät paljon enemmän huomiota.  Siitä huolimatta toivoisin, että voisimme aina pysyä läheisinä ja että meillä aina olisi aikaa toisillemme.  Sittenkin, kun he ovat jo isoja. Lupaan siis viettää enemmän aikaa lasteni kanssa, keskustellen, pelaillen ja halaillen. 


Työ

Harvoin sitä tulee ajatelleeksi, mutta työ on elämässä tärkeämpi osa-alue kuin haluaisimme myöntääkään.  Vietämme töissä suurimman osan aikaamme ja jos työ tai työilmapiiri ei ole mielekäs, vaikuttaa se meihin enemmän kuin uskommekaan.  Minä olen onnekas.  Minulla on mielekäs työ ja ihanat työkaverit.  Hyvin harvoin aamulla töihin ajaessani koen epämieluisia tunteita.  Töihin on kiva tulla, siellä on kiva olla ja sieltä on kiva pitää myös välillä lomaa.  Toivoisin, että kaikilla olisi niin.  Työpaikan ilmapiiriin voi jokainen omalta osaltaaan vaikuttaa ja itsekin aion kantaa korteni, jotta tulevanakin vuonna töihin olisi kiva mennä.  Ensi vuonna lupaan siis olla positiivinen ja entistä parempi työkaveri!


Terveys

Minä en pidä itsestäni huolta. En ainakaan niin kuin pitäisi. Syötyä tulee mitä milloinkin ja liikuntaa harrastan säännöllisen epäsäännöllisesti.  Kuitenkin erityisesti liikunta on yksi niistä jutuista, joka antaa enemmän energiaa kuin mitä siihen kuluu.  Hyvä ja terveellinen ruoka kuullostaa aina niin helpolta, mutta arjessa se usein unohtuu.  Ensi vuonna panostan hyvään ja terveelliseen ruokaan, liikun enemmän ja pidän itsestäni muutenkin huolta.  Helpommin sanottu kuin tehty?  No, yli neljänkymmenen vuoden kokemuksella voisin sanoa, että on todellakin helpommin sanottu kuin tehty.  Mutta; yrittää täytyy ja oikotietä tässä asiassa ei ole.  Pahinta olisi, jos päättäisin olla yrittämättä.  Päätän siis yrittää, pienin askelin, mutta tosissani. 
Ystävät

Ystävät ova aina olleet minulle tärkeitä.  Tällä hetkellä minulla on liian vähän aikaa ystävilleni.  En usko, että tämä asia tulee hirveän nopeasti muuttumaan, mutta joskus sitten tulevaisuudessa ehkä meillä on enemmän aikaa toisillemme. Ja kun tapaamme, on sellainen tunne, ettei aikaa olisikaan yhtään kulunut. Ystävät ovat minulle tärkeä voimavara ja tuki elämän pyörteissä. Tällä hetkellä haluan nauttia niistä vähistäkin hetkistä, joita voin ystävieni kanssa viettää.  Ne ovat entistä tärkeämpiä ja saan niistä todella paljon voimaa!  Lupaan ensi vuodelle, että soitan kahdelle ystävälle, joiden kanssa en ole pitkän aikaan ollut yhteyksissä ja jotka joskus ovat olleet minulle todella tärkeitä.Koti

Täällä Villa Valkossa on tapahtunut paljon vuoden 2014 aikana ja tämä vuosi ei toivottavasti ole poikkeus. Kyllähän meilläkin kärsitään pientä raksaväsymystä, se on kai aika luonnollista ja hyvin tavallista. Onneksi olemme voiton puolella. Talo alkaa sisältä olemaan muutamaa listaa vaille valmis, mutta ulkotöitä riittää varmaan parille seuraavallekin kesälle niin talossa itsessään, kuin pihallakin.  Tämä talo on minun ja mieheni yhteisprojekti, joka on välillä yhdistänyt ja välillä erottanut meitä.  Sen eteen on tehty paljon töitä ja vaikka muutamia asioita tekisin toisin, olen silti kiitollinen ja onnellinen, että olemme rakentaneet tämän talon juuri tällaisena kuin sen olemme rakentaneet. Ensi vuonna lupaan olla armollinen itselleni ja miehelle. Lupaan olla iloinen pienistäkin edistysaskelista rakennusprojektin osalta.Blogi

En ole vielä bloggaillut edes täyttä kalenterivuotta, muttä tästä on tullut minulle tärkeä ja rakas harrastus.  Blogi on minulle pakopaikka arjesta.  Toivon tietenkin, että se on sitä myös teille, hyvät lukijat.  Bloggaamisen myötä valokuvaus on tullut taas tärkeäksi osaksi elämääni.  Ja se tuntuu hyvältä. Aina voi kehittyä ja valokuvauksessa minulla on vielä paljon opeteltavaa.  Onneksi.  Myös kirjoittaminen on minulle mielekästä.  Tämä blogi on antanut minulle syitä kirjoittaa.  Ensi vuonna haluan panostaa entistä enemmän blogini kuviin ja monipuolisiin juttuihin.  Ja jos jollain teistä on postausaihetoiveita ensi vuodelle, niin toivoa voi kommenttiboksissa.Tässä minun mietteitäni ensi vuodelle.  Mitä itse olet luvannut ja mitkä lupaukset ovat helppoja pitää ja mitkä eivät?

Reipasta vuotta 2015 sinulle!

- Kati
------------------------------------

What is important?

I'm reflecting to some of my blogger colleagues recent writings and realised that there are many similarities between them and that I'm no exception.  Next year I want to spend more time with my family.  My kids are getting bigger and it's important to spend time with them now before friends, boy- and girlfriends take more time and thought in their lives.

I also want to put more time and effort into my own wellbeing; more exercise and better food.  Easier said than done?  Definitely.  But I have to try, the worst thing you can do is decide not to try.

I'm lucky enough to have a job that I love with the most amazing colleagues.  Next year I promise to be a better colleague, a positive example and a supportive co-worker.

I haven't got enough time for my friends but when I do, it gives me so much energy and strength!  I don't think that next year I will have lots more time for my friends but I promise that I will get in touch with two long lost friends that used to be really important to me in the past.

We have built this house together with my husband.  It has pulled us together and it has pulled us apart but I'm glad we have done it.  Next year I promise to be happy about the little things that happen in the house, even the tiniest steps.

I have only been blogging for less than a year but this has become a dear hobby for me.  I love the photography, writing and the social aspect of blogging.  Next year I promise to become a better photographer and have more variety within the blog posts.

Here are my thoughts for the year 2015?  Do you have any similar ones?  What promises are easier to keep and what are the most difficult ones?

Have lovely year 2015!

- Kati