lauantai 24. tammikuuta 2015

Löytöjä


Lehdissä kodit esitellään aina niin huolettomasti, ikään kuin niiden eteen ei niin kovasti olisi paljon mitään tehtykään, korkeintaan pikkuisen heilutettu pensseliä.  Hups vain ja meillä on näin upea koti!  Totuus on kuitenkin varmaan vähän toisenlainen. Vanhojen talojen korjaaminen tai uudisrakentaminen ovat pitkiä prosesseja.  Mekin ollaan tehty tätä taloa jo kohta kolme vuotta eikä täällä ole vieläkään läheskään valmista.  Eikä tämä rakentaminen helppoa ole!  On paljon ratkaistavaa, pähkittävää ja hankittavaa.  Ja budjetti, se on aina liian pieni, koska nälkä kasvaa syödessä.  Niin se vaan on.


Sisustuslehdissä myös kodin tavaroiden hankinta näyttää vaivattomalta.  Välillä saa lukea miten jossain sisustuslehden kauniissa kodissa oleva kaunis tavara on löytynyt roskalavalta tai kuten eräässä lehdessä; sienimetsästä.  Uskomatonta!  Sienimetsästä! En ole kauniisiin sisustustavaroihin törmännyt sienimetsässä, enkä muuten usein roskalavallakaan.  Ihmeellistä tuuria joillain.  Itse tykkään kierrellä kirppiksillä, mutta harvoin sieltä mitään oikein helmiä löytyy.  Ja jos löytyy, niin yleensä ne jäävät sinne korkean hintansa vuoksi.  Tai sitten kuljen vaan niin laput silmillä etten tule huomanneeksi, mene ja tiedä.  Olisi niin ihanaa bongata joku ihan helmi tavara pilkkahintaisena tai ilmaiseksi, saisin siitä meinaan ihan hirveät kicksit!!!!! :)Olisi kiva kuulla, oletteko te löytäneet mitään sisustusjuttuja roskalavoilta, sienimetsistä tai muista yllättävistä paikoista?  Ja saatteko te kunnon kicksit jos löydätte jotain upeaa pilkkahintaan tai vielä parempaa; ilmaiseksi?

Minä lähden nyt ostoksille mitä parhaimmassa seurassa eli oman tyttären kanssa. <3  Saa nähdä tehdäänkö tänään mitään erityisiä löytöjä.  Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tuskin pääsen tänään kuitenkaan sisustusjuttuja katselemaan vaan kukkaroa tuuletetaan henkkamaukoissa ja ginatricoissa.

Tällaisia ihmettelyjä tänään, kivaa päivää sinulle! 

- Kati

----------------------------------------

Finds

Some people are incredibly lucky to find some beautiful objects at a bargain price at car boot sales or flea markets or even better for free from a skip!  I'm not that lucky but wouldn't it be exciting to find a great object in an unusual place and give it a brand new life!

Have you found some great things in any unusual places or some bargains at a flea market?

Have a nice day!

-Kati

18 kommenttia

 1. Ihanaa, miten samanaikainen ajattelu meillä on! Minäkin postasin, sisustuksen trendit otsikolla kylläkin, mutta kysyin lukijoilta, kiinnostaisiko nähdä ja kuulla kirppislöydöistäni vuosien varrelta. En kyllä ole löytänyt sienimetsästä mitään (tosin ei siellä liikukaan) mutta olen huomannut, että liikun sellaisissa paikoissa, joissa törmään milloin mihinkin "aarteeseen". Mieheni työn puolesta (kiinteistöhuoltoalalla) tulee vastaan erilaisia roskiin meneviä tai hävitettäviä huonekaluja ja tavaroita. Koen kyllä olevani oikea kirppisaarremagneetti, ehkä minulla on siihen jokin maaginen ominaisuus. Mikäli menen jonnekin uudelle paikkakunnalle, yritän ehtiä ja etsiä sieltä kirppiksen tai kesätorin tms. Joskus tekee löytöjä, toisinaan ei. Vähän maaseudummalle kun päätyy, sitä enemmän helmiä ja edullisempaa hintatasoa.
  Teen lähiviikkoina postausta löydöistäni ja lempikirppiksistäni. Mukavaa shoppailua sulle ja tyttärellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tulen kyllä katsomaan postauksesi. Ihanaa kun teet löytöjä. Hyvä vinkki tuo mitä enemmän maalla sitä enemmän löytöjä.... :)

   Poista
 2. Mulle tulee kyllä aina hyvä mieli, jos löytää jotain juurikin jostain roskalavalta tai metsästä tai jostain muualta...Meilläpäin vain on tosi vähän kirppareita!
  Mukavaa shoppailupäivää teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin niitä löytöjä sieltä roskiksestakaan tulee tehtyä. Kivaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 3. Samoissa fiiliksissä täälläkin mennään. Ei löydy roskalavoilta tai metsistä helmiä. Mutta eräs ystäväni löytää varsinkin pikkujuttuja aina kirppikseltä.

  VastaaPoista
 4. Hehee, todellakin saan kicksit!! =D Aika urbaania legendaa kyllä, mutta SIENIMETSÄSTÄ löysin kerran "täydellisensinisen" ison emalikattilan =D Sitä painavaa kattilaa raahasin pitkin metikköä käsi vääränä ja hymyssä suin :) Roskapisteeltä olen löytänyt upean Singer-pöydän koneineen. Hetken jouduin odottelemaan, kun en saanut pöytää nostettua yksin auton takaluukkuun, että paikalle tuli joku mies, jolta pyysin nostoapua. Roskalavalta niinikään ex-työkaverini pelastivat minulle yhden ihanimmista tuoleistani (semmoinen puinen vanha tehdastuoli), että kyllä niitä löytöjä voi tehdä, mutta vaatiihan se juuri oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemista :) Tuntuu, että kirppareilla tarjonta vaan huononee vuosi vuodelta. Aika harvassa alkavat olla ne kirpputorit joilla myydään esim. mielenkiintoisia huonekaluja.
  Olen nauranut monesti, että mulle ehkä ihanin ja samalla kaikista pahin työpaikka olisi joku jäte- tai kierrätyspisteen hoitaja. Varmaan joka päivä työpäivän päätteeksi lähtisi jotain mukaan ja lopulta hukkuisin tavaraan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot siis tosi onnekas. Kyllähän siinä, että löytää jotain kivaa täytyy olla pikkuisen aina tuuria mukana. :)

   Poista
 5. Kirpputoreilta löydän kyllä paljon kodin tavaraa pilkkahintaan, mutta kiertelen kirpputoreja ihan hirmupaljon ja usein :) Tässä kaupungissa on jo pelkästään keskustan alueella kolme isoa kirpputoria, joista kaikilta olen tehnyt löytöjä. Usein sitkeys palkitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Pitää käydä usein ja sitten vielä tarvitaan ripaus onnea.

   Poista
 6. Minä juuri tulin kaupoilta tyttärieni kanssa, nyt on lompakolla todella "kevyt" olo =)
  Parhaimpia löytöjä olen tehnyt sukulaisilta, appiukon vintiltä ja tätini mieheltä, joka on tyyliä "mitään ei heitetä pois".
  Meillä mm. samanlaiset Hartwall-korit, kuin kuvassasi ovat appiukon autotallin perukoilta pelastettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä mun korit löytyi kirppikseltä. Ei edes olleet erityisen edulliset, mutta tykkään niistä hirveästi!

   Poista
 7. Luulen, että se aivan löytöihin, ainakin kirppareiden osalla, on säännöllinen käynti, mutta valikoiva ja tarkka silmä. Niin kuin tiedät olen ihan hurahtanut tuohon Toriin. Sitä on suht helppo seurata aktiivisesti, ja välillä ihmiset vain haluavat päästä eroon tavarasta, arvokkaastakin ihan halvalla. Yhtään roskalavalöytöä mulla ei ole, mutta työmatkan varrella oli metsässä kaikenlaista roinaa. Hetken harkitsin, että hakisinko autolla metallisen pienen hyllykön, jossa oli pyörät. Se siis lojui siellä niiden rojujen kanssa. Oli telkkaa, patjaa yms...En ymmärrä ihmisiä, jotka kuskaavat kaatopaikkakuormansa luontoon. Se on musta todella raivotuttavaa. Tällaisesta täytyy olla kysymys, jos löytö on tehty metsästä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän niitä romuja pitäisi kyllä metsästä oikeastaan edes löytyä. Roskalavalle ne kuuluu. Kirppiksillä tosiaan pitäisi käydä tiuhaan. Mäkin oon ostanu jotain Torista mut ehkä sitäkin pitäisi tiuhemmin seurata. Tänään tein löydön Stockalta. Höglin nahkasaapikkaat 87 eurolla. Ovh 230 euroa. Ja mulla oli vielä 50 e lahjakortti. Mahtavaa!

   Poista
 8. Minä en ikinä tee mitään sisustuslöytöjä kirppiksiltä. Vielä vähemmän roskalavoilta. Mutta meillä on etuna vanhat perinnöt, joita on 100-vuotias talo pullollaan. Ei tarvi sitten muiden vanhoja rojuja katsella sillä silmällä ;).
  Jos meille tulisi joku tekemään sisustusjuttua, saisin varmaan vatsahaavan siitä siivoamisentarpeesta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii sä voitkin sit keskittyä kaiken uuden ostamiseen :)

   Poista
 9. Hauskasti kirjoitettu! :) Kirppareilta tai roskalavoilta en ole koskaan löytänyt mitään, mutta on meillä eräs löytötarina: meidän pinnatuoli, Tapiovaaran Fanett on löydetty romahtaneen autiotalon nurkasta - siitä kohdasta, jossa katto ei ollut tullut vielä ihan alas. Itse en kuitenkaan kyseistä löytöä tehnyt, vaan äippä. :)

  VastaaPoista
 10. No sepäs on ollut mahtava löytö! Ja tuo tarinahan tekee siitä vielä mahtavamman. Äidit on niin parhaita. <3

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall