sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kolme kuvaa sadasta


Tiedättekö joskus kun tulee niin kriittiseksi omaa tekemistä kohtaan, että valmista ei meinaa tulla millään.  Minulla on nyt sellainen tilanne.  Olen yrittänyt kuvata näitä ihania Päivin liikkeestä ostamiani kynttilälyhtyjä jo monta päivää ja en tahdo saada niistä sellaisia kuvia, joita haluaisin tänne blogiin laittaa.  Valon määrä on vähäinen ja harjoitusaikaa on viikonloppuisin vain se muutama tunti ennen kuin pimeys taas iskee.  Ehkä olen liian kriittinen, ehkä en tiedä mitä haluaisin saavuttaa ja siksi en sitä saavuta. Minulle on kuitenkin tärkeää, että blogissani olevat kuvat ovat sellaisia, joissa itse koen onnistuneeni.  Nämä ovat parhaat niistä varmaan sadasta kuvasta, jotka otin näistä kahdesta lyhdystä. 


En saanut lyhtyjä aseteltua kuviin mielestäni tarpeeksi mielenkiintoisesti eikä tunnelmakaan ole ihan sellainen, jota luulin ainakin hakevani.  Jostain syystä homma ei oikein millään tasolla toiminut, enkä ole täydellisen tyytyväinen näihin kuviin.  Lyhdyt ovat kyllä mielestäni todella kauniit, mutta niiden kuvaamista joudun vielä harjoittelemaan. 

 

Olisi kiva kuulla miten te saatte tunnelman kuvissa kohdilleen ja miten pärjäätte tämän valottomuuden kanssa?  Kuvista huolimatta eikö muuten olekin kauniit lyhdyt?

Jotain hyvää olen sentään saanut tänään aikaiseksi, nimittäin pääsin aloittamaan hiihtokauden! Se oli niin ihanaa vaikka kunto olikin kaikkea muuta kuin hyvä.  Tästä voi vain sivakoida ylöspäin, mutta onneksi minä tykkään hiihtämisestä!

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

- Kati

------------------------------------------

Three pictures of a hundred

You know that moment when you think that anything that you do isn't good enough.  I'm having that moment right now.  I have tried to take pictures of these lovely lanterns that I got recently and I have not succeede at all either with the mood or the composition as I wanted to.  These three pictures are the best ones that I got from about a hundred shots. And I'm still not happy.  Any tips?

Have a nice Sunday evening!

- Kati


18 kommenttia

 1. Ei tämän valottomuuden kanssa oikeasti pärjää varmasti kukaan :D En ainakaan minä. Tilanne paranee kyllä varmasti mitä pidemmälle mennään tätä vuotta, mutta voi kun tietäisi miten kuvata nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin oikeastaan tässä ainao lohdutus, että valon määrä pikkuhiljaa lisääntyy.

   Poista
 2. Onneksi valo alkaa lisääntymään. Hermot menee alta aikayksikön pimeyden kanssa taistellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vähän menee. Valoa voi syyttää osittain, mutta asettelun kanssa pitää kyllä katsoa peiliin. :)

   Poista
 3. Kyllähän tämä valottomuus on kuvaajalle todella pirullista! :-/ Itsekin olen kuvieni suhteen todella kriittinen, joten sitten en kuvaa, jos ei valoa ole riittävästi. :'-D Sitä kun on vaikea taikoa lisää, enkä salamaakaan tykkää käyttää..

  Mutta todellakin, lyhdyt ovat kyllä suloiset ♡ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans tykkää salamasta, siksi on pakko yrittää viikonloppuisin kuvata päivänvalon aikaan....lyhdyt ovat kyllä suloiset, ehkä osaan ne vielä joskus kuvata tänne niin kuin haluaisin.

   Poista
 4. Saman pulman kanssa täällä painitaan. Yritän vielä napsia viikonloppuna kaikki tulevan viikon kuvat. Vaikka mulla loppuis työt yhdeltä (torstaisin loppuukin), niin eipä se valo enää riitä sisällä mihinkään. Mutta hei, kuvat ja lyhdyt näyttää oikein kauniilta! Tuosta tulee varmaan kivat varjot!;) Mun kans tekis mieli joskus sinne Päivin kauppaan, mutta en usko, että ennätän/lompakko antaa myöten ennen kesää. en halua lähteä sinne asti hypistelemään, siellä olisi varmasti niin paljon kaikkea ihanaa...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kaikkea ihanaa ja Päivi on niin ihana itsekin että jos vaan kesällä ehdit, suosittelen käväisemään siellä. Ja jos lähdet tänne päin ajelemaan,niin voithan samalla pistäytyä tätä meidän projektia katsomassa.:)

   Poista
  2. Ehkä meidän tosiaan pitäisi tavata ihan livenä! Laitoin sulle haasteen.:) Laitapa mulle sähköpostia, niin ilahdutan sua jollain, mitä en itsekään vielä tiedä.;D

   Poista
  3. Apua! Nää haasteet on ihan hirveen jännittäviä....

   Poista
 5. Nätit lyhdyt. Monta viikkoa onkin mennyt ettei aurinko ole pilkahtanutkaan ja hämärä rajoittaa aika paljon omaakin kuvaamista. Onneksi päivä on jo pidentynyt reippaasti. :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat kuvat ja mielestäni olet saanut hyvin tunnelmaa kuviin! On kyllä todella vaikea kuvailla tähän aikaan vuodesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tunnelmaan en osannut olla tyytyväinen, koska en oikein tiennyt mitä olin hakemassa. Onneksi valon määrä on lisääntymään päin. Kivaa viikon alkua!

   Poista
 7. Ihan hyvät kuvat Kati ja toosi ihanat nuo Päivin lyhdyt<3

  VastaaPoista
 8. Välillä on kyllä vaikeeta, kun ei kamerakaan todellakaan ole meikäläisellä tällä hetkellä mikään hyvä. Ymmärrän tunteesi :) Hyvin sinä onnistut! Näissä kuvissa alimmainen on mielestäni paras otos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Tuo kuvaaminen on siitä kiva ja samalla haastava harrastus, että aina voi oppia uutta. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall