torstai 4. joulukuuta 2014

Torttua ja piparia


Tähtitortut ovat helppoja joulun ajan leivonnaisia, jotka syntyvät valmiista taikinasta nopeasti.  Itse olen ihastunut käyttämään niissä nykyään omenahilloa luumuhillon sijaan ja ainakin lapsille tuo omenainen versio maistuu luumuista paremmin.  Torttuja saakin leipoa sitten ihan kyllästymiseen asti koulun pikkujouluihin ja tyttären tanssiesityksen puffettiin.  Välillä meidän keittiö onkin kuin yksi torttutehdas! :)  


Pipareita meillä leivotaan joulun aikaan usein.  Olen laiska tekemään taikinaa, joten yleensä leivomme niitä valmiista taikinasta.  Lapset tykkäävät koristella pipareita sokerikuorrutteella ja niin niistä tuleekin ihanan persoonallisia. Meillä on nyt tänä jouluna sellainen sopimus, että aina kun pipareita leivotaan, menevät parhaat yksilöt joulua varten piparipurkkiin ja vähemmän onnistuneet saa syödä heti.  Ainakin toistaiseksi tämä on pitänyt hyvin.  Olen siis ainakin vielä toiveikas, että jouluna meillä on purkillinen pipareita. :)


Kaikki joulun herkut tietenkin maistuvat parhailta lämpimän glögin kera. Näistä minun uusista Iittalan Taika -mukeista glögi maistuukin erityisen hyvältä. Sivuhuomautuksena valokuvaamiseen liittyvä kysymys.  Onko teillä muilla vaikeuksia punaisen värin kuvaamisessa?  Tuntuu, että punainen väri helposti ylikorostuu tai ylivaloittuu kuvissa, eikä siitä oikein tahdo saada kaunista.  Nämä Taika-astiatkin olivat hirveän vaikeita kuvata niin, ettei punainen väri lähtisi ylivaloittumaan.  Mistähän tuo johtuu?  Onko jollain jotain vinkkiä tähän ongelmaan?


Iloista viikon jatkoa!
-Kati
------------------------------------------

Christmas delicacies

We love our gingerbread men and Finnish Christmas tarts. They make a nice Christmas flavour teamed with mulled wine or some spicy and hot Christmas drink.

Have a nice week!
-Kati

10 kommenttia

 1. YUMMYY :) :) Nams! Milloinhan me leivotaan...ehkä viikonloppuna minin kanssa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naaammmmm! Onneksi se on niin helppoa että tällainen leivontatumpelokin onnistuu näiden joululeivonnaisten kanssa. :)

   Poista
 2. Parhaita joulun herkkuja! :-P Vielä kun olisivat vähempikalorisia! :'-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, noissa on niin miljoona kaloria, että pitää vähän toppuuutella... :)

   Poista
 3. Niin herkullisia kuvia! Nami! Mä olen luopunut torttujen leivonnasta melkein kokonaan juuri tosta kalorisyystä. Toisinaan ostan, esim. myyjäisistä tuolle meidän teinille, joka syö kuin hevonen, ja kuluttaa saman verran. Niin ja tykkää hulluna joulutortuista.;) On ne minustaskin tosi hyviä, mutta yritän olla tykkäämättä...tiiä sitten onko tällaisesta yhtään mitään hyötyä. Kilot on ja pysyy!:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on ja pysyy ja pakkaavat vielä lisääntymään helponlaisesti. Ei ole helppoa tuo naisen elämä ei ole. :)

   Poista
 4. Ihastuttava joulun tuoksu leijailee teillä,
  luulen että meillä leivotaan jälleen itsenäisyyspäivänä kun on vapaata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä, nämä oli pikkujoulutortut ja kun itsenäisyyspäivänä tulee vieraita, niin sitten tehdään taas uusi satsi ja tuoksuhan on niiiin jouluinen.... <3

   Poista
 5. Jos nyt olis torttutaikinaa pakkasessa niin varmasti tekisin! Niin alkoi tuoksut nenässä kutittaa! Torttuja meillä onkin jo tehty ja valmis piparitaikina odottww pakkasessa...ehkä viikonloppuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikä sen parempi itsenäisyyspäivän puhde kuin piparien ja torttujen paistaminen. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall