Iloiset heipat sinulle!  Putouksen hupaisa hahmo Kissi Vähähiilari parodioi proteiinirahkoilla elävää fitnessharrastajaa.  Nimikin viittaa siihen, että Kissi välttelee hiilihydraatteja ja koska tarkoitus on kasvattaa lihasta, on hänen ruokavalionsa varmastikin täynnä proteiinia.


Itse kuulun niihin ihmisiin, joille paino tuottaa päänvaivaa.  En kuitenkaan suostu olemaan elämättä, vaikken hoikka olekaan, vaan haluan nauttia elämästä ja elää terveellisesti.  Kaikkia keinoja kokeilleena olen kuitenkin viime vuosina todennut Kissin suosiman vähähiillihydraattisen ruokavalion parhaaksi tavaksi pudottaa tai hallita painoa.  Leipä toki kuuluu suomalaiseen terveelliseen  ja monipuoliseen ruokavalioon ja itsekin olen kova sitä mussuttamaan.  Mikä sen ihanampaa kuin vastaleivottu leipä tai rapea paahtoleipä!  Mutta kun yritän pudottaa tai hallita painoa, on leivättömyys minulle paras vaihtoehto.


Niin hyvää kuin leipä onkaan, sen poisjättäminen tuo minulle niin paljon energiaa ja hyvää oloa, että muutaman päivän jälkeen sitä ei niin paljon enää kaipaakaan.  Kuin ihmeen kaupalla samalla kun jättää leivan pois ruokavaliostaan, on helppo pitäytyä erossa myös karkista tai muista makeista herkuista, jotka ainakin minulle ovat se paha sudenkuoppa. 

Itselleni sopii sellainen semikarppaus, jossa leivät ja makeat jätetään pois. Pasta on harvoin syötävien herkkujen listalla, mutta hedelmät ja kasvikset ovat sallittuja koko ajan.  Munat ovat hyvä tapa pitää nälkää loitolla ja siksi aamuisin syön usein yhden tai jopa kaksikin keitettyä munaa.  Rahkat ja raejuusto pitävät nälän poissa mielestä ja mahasta. 


Herkuttelu kuuluu viikonloppuun ja silloin itsekin syön muutaman leipäpalan ja jotain pientä herkkuakin.  Pähkinät ovat täynnä hyviä rasvoja ja sopivat vähähiilariporukalle vaikka herkun korvikkeeksi.

Kun puhutaan ruoasta niin kasvikset ja hedelmäthän ovat sitä parasta a-luokkaa.  Meidän pojat oppivat tämä suloisen kasvislaulun aikoinaan päiväkodissa ja sitä he mielellään esittivät myös kotona tai sukulaisvierailuilla.  Minulle siitä tulee aina hymy huulille, joten halusin jakaa sen myös teille:
Olisi muuten kiva kuulla teidän kokemuksianne vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja muistakin ajatuksistanne ruokaan ja painonhallintaan liittyen.  Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jossa on tällä viikolla aiheena terveellinen.

Iloista viikon jatkoa!

------------------------------------------
Low carb

I love bread but when I stop eating it, I very soon realise that I feel lighter and better.  And when I don't eat bread, I feel that it's also easier to resist goodies such as chocolate and cookies.  However, I'm not in a total carb-denial as I occassionally eat pasta and in the weekends I allow myself some treats including some bread.  This is a diet that makes me feel good. It's a way of eating that helps me stay energetic and to control my weight.  If you have any experiences on low carb diet, please share.  It'd be nice to hear about your experience.

Have a nice week!Pieni Lintu - MakroTex challenge