lauantai 8. marraskuuta 2014

Kameran ART-juttuja

Iloiset lauantaihuomenet! Meillä täällä Etelä-Suomessa maa on taas mustaakin mustempi, eikä lumesta ole jäljellä kuin rippeet.  Siksi lumihiutaleissa on tyydyttävä metalliseen korvikkeeseen. 

Valokuvaus on aina kiinnostanut minua, mutta tämän blogiharrastuksen myötä siitä on tullut melkein jo elämäntapa.  Räpsytän kameraa viikoittain milloin mikäkin aihe mielessä.  Tällä hetkellä luonnonvalon puute rajoittaa kuvaamishetket viikonloppuun, jolloin kuvaan suurimman osan jutuista päiväsaikaan.

Hankin viime keväänä parempien kuvien toivossa minijärkkärin (Olympus PEN Mini E-PM2). Se on aivan mahtava kamera tällaiselle aloittelijalle, joka ei osaa puljata kunnolla valoitusten ja aukkojen kanssa.  Lisäksi se on kätevän pienikokoinen ja kulkee helposti mukana lomareissuilla ja koiralenkillä.

Kamerasta löytyy huima määrä valmiita asetuksia kuvaajan elämää helpottamaan.  Tässä malliksi kuvasin ART -asetuksen kanssa otettuja kuvia.  Yhdellä napin painalluksella kamera tallentaa saman kuvan kaikilla näillä eri ART -asetuksilla.  

Poptaide
Pehmeä tarkennus
Vaalea&kevyt sävy
Kevyt sävy
Rakeinen filmi
Neulanreikä
Dioraama
Cross-kehity
Hillitty seepia
Dramaattinen sävy
Keyline
Vesiväri

Jännä juttu muuten miten eri asetuksilla samassa kuvassa on aivan eri tunnelma. Olisi kiva kuulla että mikä näistä on sinun suosikkisi?

Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia sellainen ihan oikea iso järkkäri, mutta koska minulla on tässäkin kamerassa vielä paljon opittavaa, ei sillä ole kiirettä.  Tämän kameran kuvanlaadussa ei ole valittamista, sillä teknisesti siinä on samat ominaisuudet kuin isossa järjestelmäkamerassa.  Toki kuvaajana itse olen vielä harjoittelija, joten siinä mielessä opeteltavaa riittää.  Oikeastaan haluaisin oppia ihan itsekin tekemään säädöt, miettimään valoitukset jne. Tällä pikkujärkkärilläkin ne pystyy kyllä tekemään, mutta kun kamerassa on niin kätevät valimiit asetukset, en ole opetellut niitä käyttämään.  Yksi lisävarustehankinta jota olen harkinnut, on esim. laajakulmaobjektiivi, sillä nyt kuvailen vielä kameran mukana tulleella perusobjektiivilla. 

Olisi kiva kuulla minkälaisilla vempeleillä te muut kuvailette ja olisiko kellään suositusta sellaiseksi seuraavaksi isommaksi järkkäriksi tällaiselle aloittelijalle tai lisävarusteiksi tuohon Olympukseen.  Olen muuten harkinnut myös valokuvauskurssia, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa, olisiko siihen kellään hyviä vinkkejä täällä pääkaupunkiseudulla?

Olympus PENistä voit halutessasi lukea lisää esim. täältä.

Kivaa lauantaipäivää!

---------------------------------------------
ART things in the camera

I love my camera, it's an easy system camera Olympus PEN Mini E-PM2.  I found a nice feature where with just one click you can save the same picture in 13 different styles.  These pictures represent them, do you have a favourite?

Have a nice day!


17 kommenttia

 1. Masentavaa kun ei ole lunta! mutta eiköhän sitä vielä tule. :) toivotaan! mun suosikkeja noista oli poptaide ja kevyt sävy. :) ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mäkin odotan lunta. Tänään jo hipelöin hiihtomonoja kaupassa. 😊

   Poista
 2. Monipuolinen kamera. Tuo vaalea kevyt sävy sopii parhaiten tähän kuvattavaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä kamera. Mukavaa viikonloppua myös sinulle! 😊

   Poista
 3. Mä tykkään eniten kevyt sävy ja dramaattinen sävy kuvista. Viime viikolla juuri Uuden Kuun Emilia kertoili Olympuksen minijärkkäristä, ja olipa upeat kuvat oettu pimeän aikaan. Mulla on Canonin kolminumeroinen (vähemmän numeroita=parempi malli) malli ja siihen neljä objektiivia, jotka mies on ostanut mulle työkaveriltaan käytettynä. Yleensä käytän yhtä ja samaa objektiivia ja paljon otan blogiin kuvia myös kännykkäkameralla, joka on mun mielestä usein parempi esim. hämärässä. Kurssia ja harjoitusta olisin vailla minäkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas sinä kun on objektiiveja, joista valita. Kyllä kuvaaminen on siitä kivaa, että sina voi oppia uutta. 😊

   Poista
 4. Kuvaaminen on kyllä niin vaikeaa nyt... Vaalea kevyt sävy ehdottomasti lempparini, tykkäänkin itse juuri tuon tyylisistä kuvista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on joo haasteita, mutta täytty yrittää opetella myös hämärässä kuvaamista. Kivaa viikkistä Jenni!

   Poista
 5. Kevyt sävy oli oma suosikkini. :) Itse pidän kuvaamisesta myös ja bloggaamisen myötä olen siitä itsekin tullut enemmän innostuneemmaksi. Nyt vaan ei kuvattavaa tahdo löytää. Pitäisi itsekin joskus hankkia minijärkkäri. Sitä saattaakin olla helpompi kantaa mukana, itse ainakin koen järkkärin kuljettamista hankalana, jos sellaisen siis omistaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tuota minijärkkäriä. Se on lätevän kokoinen ja kuitenkin siinä on järkkärin mahdollisuudet. Ja se on helppo käyttää vaikka ei olisi järkkäreistä kokemusta.

   Poista
 6. Vautsi. Onpa sulla kiva kamera, kun kaikkea tuota tekee ihan itsekseen :). Minulla on Canonin perusjärkkäri, jolla olen vasta opetellut kuvaamaan itse säätäen. Kävin kahden illan järkkärikurssilla ja nyt tajuan aukoista sun muista jo jotain. Vaikeaa on, mutta mielenkiintoista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on aika hyvä kamera tällaiselle aloitelijalle. Kuvaaminen on vaikeaa, mutta mielenkiintoista, kurssi olisi aika kova juttu kyllä. Kivaa isänpäivän iltaa teidän perheelle!

   Poista
 7. Kaikissa näissä versioissa oli jotain mielenkiintoista. Keyline esimerkiksi on hauskan sarjakuvamainen. Riippuu varmasti halutusta vaikutelmasta, mihin tehosteeseen päätyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ovat kaikki tosi erilaisia ja jokaisella on oma käyttötarkoituksensa ja siitä, että minkä vaikutelman tosiaan haluaa antaa.

   Poista
 8. Mielestäni tuo dioraama-kuva on paras, jollain tavalla selkeä ja kirkas. Minullakin on hankinnassa minijärkkäri, Olympuksen PEN Lite E-PL5:nen. Nykyisessä käytössä on vanhan Canonin EOS 1000D, mutta siitä en hirveästi tykkää, koska se on niin iso ja aika painava. Kuvat ovat kuitenkin ihan hyvälaatuisia, joten sinänsä ihan ok peli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositelka minijärkkäriä. Kuvanlaatu on hyvä ja se kulkee näppärästi mukana 😊

   Poista
 9. Sulla on kyllä tosi kivoja kuvia blogissa ihan "vaan" minilläkin otettuna :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall