Iloiset lauantaihuomenet! Meillä täällä Etelä-Suomessa maa on taas mustaakin mustempi, eikä lumesta ole jäljellä kuin rippeet.  Siksi lumihiutaleissa on tyydyttävä metalliseen korvikkeeseen. 

Valokuvaus on aina kiinnostanut minua, mutta tämän blogiharrastuksen myötä siitä on tullut melkein jo elämäntapa.  Räpsytän kameraa viikoittain milloin mikäkin aihe mielessä.  Tällä hetkellä luonnonvalon puute rajoittaa kuvaamishetket viikonloppuun, jolloin kuvaan suurimman osan jutuista päiväsaikaan.

Hankin viime keväänä parempien kuvien toivossa minijärkkärin (Olympus PEN Mini E-PM2). Se on aivan mahtava kamera tällaiselle aloittelijalle, joka ei osaa puljata kunnolla valoitusten ja aukkojen kanssa.  Lisäksi se on kätevän pienikokoinen ja kulkee helposti mukana lomareissuilla ja koiralenkillä.

Kamerasta löytyy huima määrä valmiita asetuksia kuvaajan elämää helpottamaan.  Tässä malliksi kuvasin ART -asetuksen kanssa otettuja kuvia.  Yhdellä napin painalluksella kamera tallentaa saman kuvan kaikilla näillä eri ART -asetuksilla.  

Poptaide
Pehmeä tarkennus
Vaalea&kevyt sävy
Kevyt sävy
Rakeinen filmi
Neulanreikä
Dioraama
Cross-kehity
Hillitty seepia
Dramaattinen sävy
Keyline
Vesiväri

Jännä juttu muuten miten eri asetuksilla samassa kuvassa on aivan eri tunnelma. Olisi kiva kuulla että mikä näistä on sinun suosikkisi?

Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hankkia sellainen ihan oikea iso järkkäri, mutta koska minulla on tässäkin kamerassa vielä paljon opittavaa, ei sillä ole kiirettä.  Tämän kameran kuvanlaadussa ei ole valittamista, sillä teknisesti siinä on samat ominaisuudet kuin isossa järjestelmäkamerassa.  Toki kuvaajana itse olen vielä harjoittelija, joten siinä mielessä opeteltavaa riittää.  Oikeastaan haluaisin oppia ihan itsekin tekemään säädöt, miettimään valoitukset jne. Tällä pikkujärkkärilläkin ne pystyy kyllä tekemään, mutta kun kamerassa on niin kätevät valimiit asetukset, en ole opetellut niitä käyttämään.  Yksi lisävarustehankinta jota olen harkinnut, on esim. laajakulmaobjektiivi, sillä nyt kuvailen vielä kameran mukana tulleella perusobjektiivilla. 

Olisi kiva kuulla minkälaisilla vempeleillä te muut kuvailette ja olisiko kellään suositusta sellaiseksi seuraavaksi isommaksi järkkäriksi tällaiselle aloittelijalle tai lisävarusteiksi tuohon Olympukseen.  Olen muuten harkinnut myös valokuvauskurssia, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa, olisiko siihen kellään hyviä vinkkejä täällä pääkaupunkiseudulla?

Olympus PENistä voit halutessasi lukea lisää esim. täältä.

Kivaa lauantaipäivää!

---------------------------------------------
ART things in the camera

I love my camera, it's an easy system camera Olympus PEN Mini E-PM2.  I found a nice feature where with just one click you can save the same picture in 13 different styles.  These pictures represent them, do you have a favourite?

Have a nice day!