sunnuntai 16. marraskuuta 2014

1000

Upeaa sunnuntaihuomenta! Älykäs 12-vuotias tyttäreni kysyi minulta yhtenä päivänä: "Äiti, onko sinun blogiisi tullut negatiivisia kommentteja?" En ollut asiaa siihen mennessä miettinyt ja hetken asiaa pohdiskeltuani totesin ettei ole tullut.  Tytär ihmetteli asiaa ääneen sanomalla että tämä oli hänen mielestään outoa, koska suurin osa bloggaajista saa välillä negatiivista palautetta.Tuo on totta ja se on varmasti suurin pelko jokaisella aloittelevalla bloggaajalla.  Omassa blogissa meni tällä viikolla tuhannen kommentin raja rikki ja yhtään negatiivista kommenttia en ole vielä saanut eli siinä mielessä tuo alun pelko oli vähintääkin ylimitoitettu.  En lähtenyt blogimaailmaan sinisilmäisin kuvitelmin, ettei minun kirjoituksiini koskaan tulisi negatiivista palautetta, mutta uskon myös hyvän kiertoon ja siihen, että positiivisuus luo positiivisuutta ja negatiivisuus sitä itseään.  Kuitenkin bloggaajana täytyy myös hyväksyä se, että kaikki eivät voi kaikesta tykätä ja että erityisesti internetin ihmeellisessä maailmassa loanheitto anonyyminä tai nimimerkin takaa on helppoa.  Ja suosittuja keskustelupalstoja lukiessa tuntuu, että se on myös joillekin ihmisille ihan kokopäiväinen harrastuskin.


Minulle ainakin on tärkeää, että blogini herättää ajatuksia ja ehkä vähän tunteitakin.  Jos jutut eivät herätä mitään ajatuksia lukijassa, voi miettiä että onko kirjoittajana tai kuvaajana mitenkään onnistunut.  Negatiivinen kommenttikin tarkoittaa sitä, että kirjoitus on lukijassa liikauttanut jotain.  Niin kauan kuin pysytään asiallisina, on negatiivinenkin palaute mielestäni ok. 
 
Monet bloggaajat ennakkotarkastavat kaikki kommentit ennen julkaisua.  Itse pidän avointa blogia niin, että tuoreisiin postauksiin kommentit näkyvät blogissani automaattisesti ja vanhempiin tulevat kommentit ennakkotarkastan.  Tämä siksi, että haluan huomata kaikkiin vanhoihinkin postauksiin tulevat kommentit ja mahdollisuuksien mukaan myös vastata niihin.  Toki ymmärrän, että tällaisen pienen lukijamäärän omaavan bloggaajan on helppo vielä hallita kommentteja kun taas isoissa blogeissa varmasti siinä on paljon enemmän työtä.  Toistaiseksi olen kokenut tämän avoimen kommentoinnin hyvänä asiana ja aion sitä jatkaa niin kauan kuin se tuntuu oikealta.   


Olen aiemminkin todennut, että bloggaamisessa parasta on vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa.  Ilman kommentteja ja keskustelua tuntuisi tyhmältä kirjoitella.  Tuntuu, että monet teistä olette minulle jo hyvinkin tuttuja ja tärkeitäkin.  Niin monista asioista keskustelemme blogiemme välityksellä.  Kaikki kommenttinne ja kannustuksenne innostavat minua entisestään, kiitos siitä.  Ja hyvältä tuntuu myös se, kun tapaan ihmisiä, jotka kertovat lukevansa blogiani, mutta eivät osaa kommentoida mitään.  Kiitos myös sinulle, kävijämääristä näen, että teitäkin on paljon.

Olisi kiva kuulla ajatuksianne kommenteista, myös niistä negatiivisista.  Ja kuten huomasitte, tämän postauksen kuvat eivät liity jutun tapaukseen. :)

Aivan loistavaa sunnuntaipäivää ja alkavaa viikkoa sinulle!

--------------------------------

1000

I have received over one thousand comments on this blog and I'm happy for each and every one of them.  I've been lucky enough not to have received any negative comments so far but I think that if and when it happens, I will think that at least I have touched someone in some way.  Thank you for all your comments. I feel really blessed to have been able to communicate with all of you.

As you can see, the pictures have nothing to do with today's subject, :)

Have a great Sunday!

13 kommenttia

 1. Myös minä olet välttynyt negatiivisilta kommenteilta - tosin yhdestä en ole ihan varma;) - ja myös minulla on kommentointi avoin kaikille ilman mitään hyväksyntää. Olen poistanut kommenteista ainoastaan muutaman ulmaisen kommentin, jossa ehdotetaan vaihtokauppaa lukijaksi ryhtymisestä. Luulen, että minua suojaa jo blogin aihepiiri ja ikä - kukaan, joka noita anonyymeja kommentteja heittelee, ei viitsi minun blogiani lukea - siellä kun on varsin vähän niitä arvosteltavia asukuvia - eikä paljon ostoksiakaan ole esitelty;)
  Mutta harmittaa kyllä muutaman muun bloggaajan puolesta - tiedän, että sattuu varmasti, kun joku ottaa hampaisiinsa. Vaikka aina sanonkin, että niille anonyymeille kommentoijille ei kannata edes pyllistää eikä kommenteista välittää, tiedän, että helpompi sanoa kuin olla ajattelematta. Ja tiedän, että on heitäkin, jotka bloggaamisen ovat noiden kommenttien tähden jättäneet. Tuollaisille kommentoijille ei pidä antaa sellaista valtaa!
  Ja olen kanssasi samaa mieltä - kommentointi ja kommenttien saaminen ovat bloggaamisen parhainta antia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se varmasti niin, että on vaikeaa olla välittämättä. Me kuitenkin kaikki ollaan vain ihmisiä. Tuokin on muuten varmaan totta, että asukuvista yms tulee varmaan enemmän negatiivisia kommentteja kuin muihin. Pidetään positiivisuuden lippua korkealla eikä tosiaan anneta negatiivisille anonyymeille valtaa. Kivaa sunnuntaita Lady!

   Poista
 2. Oma blogini on vasta ihan alkumetreillä. Myös minun kommentointi on avointa kaikille ilman hyväksyntää. Tähän mennessä en vielä ole joutunut kärsimään tai pahoittamaan mieltäni negatiivisilla kommeneilla. Uskon ja tiedän, että ne satuttavat enkä toivo niitä kenellekään. Olen sitä mieltä, että jos blogi ei kiinnosta tai siinä joku asia ärsyttää, sitä ei ole pakko lukea eikä seurata. Miksi ihmeessä pitää antaa negatiivista palautetta ja tieten tahtoen pahoittaa kirjoittajan mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Krisse. Tuo on hyvä kysymys, jotkut ihmiset ilmeisesti saavat siitä kai jotain kicksejä, en kyllä ymmärrä miksi koska se ei vie mihinkään eikä tuo mitään hyvää. Uskotaan me vaan hyvän kiertoon.

   Poista
 3. Minullakin on ollut hyvä tuuri ja olen välttynyt negatiivisilta kommenteilta. Kritiikki on tietysti eri asia, sitä saa tullakin, jos ollaan eri mieltä :). Olen miettinyt kommenttien tarkistamista siksi, että en enää aina huomaa vanhempiin posteihin tulevia kommentteja. En tiennytkään, että voisin rajoittaa tarkistamisen vain niihin. Aina oppii :).
  Vinkiksi sinulle blogini arvonta, ellet jo ole huomannut osallistua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, käyn osallistumassa :)

   Poista
 4. Mäkin olen aika hyvin välttyntt negiksiltä! Muutama on tullut "pätemään", mutta olen aika hyvin sitten hiljentänytkin ne eikä ole sen jälkeen näkynyt ;))! Heh!

  Riskihän aina on kaikenlaisiin kommentteihin, kun laittaa itsensä näkyville. Onneksi sen kuitenkin tietää ja kunhan pysyy vain omassa itsessään niin muuta ei voi :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Pysytään sellaisina kuin olemme. :)

   Poista
 5. on tullut jotain negaakin, hyvä että olet välttynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi Jenna, toivottavasti olet vaan pystynyt jättämään ne omaan arvoonsa.

   Poista
 6. No itse en kyllä muista koskaan pelänneeni, että saisin negativiisia kommentteja. Ennemmin silloin taisi mietityttää, että mahtaako tulla kommentteja ollenkaan :). Mutta onhan niitä tullut ja sellaisia määriä, etten olisi kuuna päivänä uskonut. Ja niinkuin sanoit, se on justiin sitä kaikkein parasta tässä "hommassa". Ja kun kommentit tulevat heti näkyviin, voi itsekin kommentoidessaan jo nähdä, mitä muut ovat kirjoittaneet ja tavallaan jatkaa keskustelua. Ja usein niin syntyy ihan tosi kivoja keskusteluketjuja myös kommentoijien välille.

  Joku on joskus kirjoittanut eriävän mielipiteensä johonkin, mutta niinhän se normaalielämässäkin menee, ettei millään voida kaikki olla kaikesta samaa mieltä. Ja itsekin kun olen (miehen mielestä ;)) kova inttämään, niin erimielisyydet ei häiritse, koska ne on kuitenkin kaikki esitetty varsin asiallisella tavalla. Ei ollenkaan hyökkäävästi tai loukkaavasti.

  Iloista viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että sellaiset kommentit, joissa ollaan eri mieltä ja jotka on esitetty asiallisesti, on kiva vastata ja ne toisaalta antavat sellaisia näkökulmia aiheeseen, jota ei ehkä ole itse ajatellut. Asiattomuus on eri asia ja se on kai aika harvinaista blogeissa kuitenkin. Kivaa viikkoa sinulle Annukka!

   Poista
 7. Avoimuus on parasta, omassa blogissanikaan ei ole edes sitä robottitarkistusta saati muitakaan. Toisaalta, se on sitten kylläkin anonyymiblogi kirjoittajansa osalta...

  Eikös teille muut bloggarit tule kommentit sähköpostiin? Sieltähän ne on helppo bongata, vanhemmistakin postauksista...

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall