Viisi väriä viidessä päivässä -haasteessa tänään vuorossa ruskea.  Se on oikeastaan ainoa vähän vahvempi väri, jota meidän kodista löytyy.  Pidän kovasti ruskean ja valkoisen liitosta. Erityiesti tällaisten vanhojen patinoituneiden esineiden ja puhtaan valkean yhdistelmä miellyttää silmää. 


Hankin keväällä kirpputorilta pari näitä Hartwallin vanhoja laatikoita ja en ole päivääkään tuota hankintaa katunut.  Ne toimivat erinomaisina lehtikoreina ja sellaisille on todella tarvetta kun olen aika kova lukemaan lehtiä ja vaikka niitä siunaantuu paljon työnkin puolesta, ostan välillä erityisesti ulkomaisia sisustuslehitä, joista tällä hetkellä suosikkini muuten on Living Etc.  Sitten niitä lehtiä kertyy pinokaupalla kun jotenkin niitä on välillä tosi vaikea heittää pois.  Miksiköhän?


Vanhat juomakorit tuovat kivasti väriä ja syvyyttä sisustukseen.  Tämän korin kyljessä olevat numerot 62 tarkoittavat ilmeisesti vuosilukua 1962.  Kaipa ne sitten jonkunlaista antiikkiakin alkavat pikkuhiljaa olemaan.

Syvyyspsykologit pitävät ruskeaa yksinkertaisena ja maanläheisenä, äidillisenä ja lämpimänä värinä. Psykologisissa tutkimuksissa ruskea on liitetty mukavuuden ja turvallisuuden tunteisiin. Ruskea on erityisesti aikuisten mieleen, lasten on todettu käyttävän ruskeaa ollessaan surullisia.
Lähde: http://www.coloria.net/varit/ruskea.htm

Tänään aion haastaa ihanan Lady of the Mess:in kaaoksen keskellä ja My Sweet Homen Sarin.  Toivottaavasti otatte haasteen vastaan.

♥ Kati

P.S: Tuunasin blogin ilmettä vähän, toivottavasti tykkäätte.
----------------------------------------------

Brown

Today the five days five colours blog challenge is concentrating on brown, which is about the only dark colour that can be found in our house.  I bought these old wooden bottle holders from a flea market this spring and have never regretted it as I love them!

♥ Kati

P.S: I changed the blog's look a little, I hope you like it.