perjantai 10. lokakuuta 2014

Rahaa puussa


Heiiii, tänään on perjantai ja vaikka raha-asiat toivottavasti eivät ole monenkaan teidän mielessä tänään, vaan mietitte ihania viikonloppusuunnitelmia, niin Villa Valkossa puhutaan tänään rahasta ja puusta.

Toitotan lapsille usein kliseisesti, että raha ei kasva puissa.  Ironista siis, että rahapuu on ainoa kasvi, jonka olen saanut kasvamaan ja voimaan hyvin.  

Täytyy myöntää, että olen surkea kasvienhoitaja.  Saan aivan kaikki kuolemaan.  Yleensä ongelmana on ennemmin liian vähäinen kastelu kuin liikakastelu.  Siksi varmaan olen onnistunut pitämään nämä rahapuut elossa yli kolme vuotta.  Ne kun eivät ole kovinkaan vaativia erityisesti kastelun suhteen.


Sain tuon rahapuiden alla olevan vaneritarjottimen äidiltäni ja olen sen jälkeen pitänyt niitä sen päällä.  Tarjotin on vanha.  Sen pohjassa on pikkuisen kulunut merkintä BACAMAN tai BAUAMAN -65 Made on Finland.  Mietinkin, että olisiko tuo -65 sen valmistusvuosi?  Jos joku tietää tarjottimesta tai sen merkinnöistä enemmän, olisi kiva tietää. 


Rahapuuta kutsutaan myös paratiisipuuksi ja se on mehikasvi.  Kastelua se vaatii vain muutaman viikon välein.  Lehdet pölyyntyvät helposti, joten kastelun yhteydessä aina suihkutan myös lehdet puhtaiksi.Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

♥ Kati

---------------------------------------------------------

Money in a tree

I keep telling my children that money doesn't grow in trees.  So it's quite ironic that the only plant that I have been able to keep alive and well for quite a long time is the money tree.  These money trees more than three years old which is amazing because I'm not really good at keeping anything alive for a very long time.  The trick is to water every now and then and also to spray the leaves because they get dusty really easily.

Have a nice weekend!

♥ Kati

11 kommenttia

 1. Me saatiin häälahjaksi (aika kauan sitten...) ystäväporukalta rahapuu, johon oli rautalangalla kieputeltu sadan markan seteleitä piiloon. (Jos muistat, niin ne oli vihreitä..)
  Tarkoitus oli, että lahjarahoja ei käytetä mihinkään arkipäiväiseen, mutta pakkohan se oli jossain vaiheessa käyttää niitä ruokaostoksiin ja jäi mieleen, kun annettiin sellainen rullalle takaisin käpristyvä seteli lähikaupan kassalle ja kassatäti kysyi, että "Kasvaako teillä rahat puissa vai miten tää on näin kippuralla ?" :D. Hyvin arvattu.

  Mutta siis yhtään rahapuuta en ole saanut jäämään henkiin. Pojille jo lupasin, että jos yksikin säilyy hengissä, meistä tulee rikkaita. No ei säilyny eikä tullu :D

  VastaaPoista
 2. Ihana häälahjaidea tuo! Tämä oikea rahapuu on kyllä helppo pitää elossa, jos mä onnistunu niin onnistuu kuka vaan! :)

  VastaaPoista
 3. Juu ei kyllä täälläkään onnistu...ei ole tuota viherpeukaloa suotu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyllä mullakaan, joten ihme on, että nää on vielä elossa...

   Poista
 4. Täällä ilmottautuu yksi tumpula viherpeukalo! Juuri kun luulin, että onnistun säilyttämään yhden muratin, se meni ja kuoli! Nyt suunnittelen muutaman uuden viherkasvin hankintaa...saa nähdä miten käy!

  VastaaPoista
 5. Jotkut harvat kasvit menestyy, kaktukset ainakin, kun niitä ei tarvi kastella niin usein;)
  Nyt minulla on joku viherkasvi ja se on ollut jo kuukauden elävien kirjoissa.... saa nähdä, miten sille käy syksyn aikana. Siis pimeyshän sen tappaa eikä olemattomat puutarhurin taitoni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeys on kyllä ongelmallinen juttu ja kastelukin vaatii taitoa. Ei ole helppoa tämä kasvinhoito...

   Poista
 6. Hei, tämän minäkin olen pystynyt pitämään elossa lähes 10 vuotta!! Tähän kotiin muuttaessamme ostin rahapuun, ja normaalisti se on jo vuosia ollut talviaikaan työpaikalla, missä se tuntuu viihtyvän paremmin kuin kotona. Viime talvena se taisi olla aika huonossa kunnossa, mutta aika sinnikäs on...Nyt siis ollut kesäkuun alusta saakka pojan huoneessa. En muista kastella sitä kuin joskus, mutta sillä se sitten kestääkin hyvin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sinnikäs kasvi, sillä nämä minunkin rahapuut ovat aika-ajoin olleet aika huonossa hapessa, mutta siitä aina selvinneet sitten kuitenkin. Kivaa viikonloppua Taina!

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall