Perjantain kunniaksi tänään on värihaasteessa vuorossa punainen.  Kuten jo haasteen alussa lupasin, poikkean pikkuisen säännöistä siinä mielessä, että kurkataan vähän myös meidän kodin ulkopuolellekin.  Tällä kertaa minulla on ilo esitellä teille ystäväni upean makuuhuone, joka on raikkaan punainen ja muutenkin aika "epäsuomalainen".  Voisi kuvitella, että punainen seinä tekisi makuuhuoneesta räikeän ja rauhattoman, mutta näin ei ole.  Tunnelma on rauhallinen ja pesämäinen.  Ja onhan punainen mitä suurimmassa määrin rakkauden väri, joten sopiihan se siinäkin mielessä erittäin hyvin makuuhuoneeseen. 


Makuuhuoneessa on raikas punainen seinä, joka on yhdistetty ruskeaan, harmaaseen, valkoiseen ja mustaan.  Punainen seinä ja lukuisat itämaistyyliset kalusteet tuovat huoneeseen idän tunnelmaa kiinasta tai japanista.  Eri sisustustyylejä on tässä makuuhuoneessa sekoitetty tyylikkäästi ja ne luovat kauniin kerroksellisen kokonaisuuden.  Sisustus on raikkaan persoonallinen ja värikäs.  Huonekalujen symmetrinen asettelu on osittain luomassa selkeää harmonista vaikutelmaa.
 

Sängyn molemmin puolin on kauniit yöpöydät ja niitä koristavat ihanat korkeat valaisimet.  Mielestäni makuuhuoneessa on luksustunnelmaa, ehkä jopa hotellimainen fiilis.  Sänky on muhkea ja tunnelma on rauhallinen.  Mietin, että tällaiseen kutsuvaan makuuhuoneeseen on varmasti ihana vetäytyä iltaisin lukemaan ennen nukkumaanmenoa, eikä sieltä aamullakaan varmaan ole kiire pois.  

"Länsimaissa punainen viestii paitsi rakkautta ja intohimoa (tuli), myös vaaraa, kieltoja (liikennemerkit/-valot - kieltoväri) ja väkivaltaa (veri). Punaiseen on liitetty vitaalisuus ja voima. Goethen värijärjestelmässä punaisella on korkein energiamäärä. Goethe piti punaista mielikuvituksen värinä, joka herättää juhlavan tunteen. Hän piti väriä myös maanvärinä ja sankareiden värinä (veri)."
http://www.coloria.net/varit/punainen.htm

Tänään haastan viisi väriä viitenä päivänä -haasteeseen Villejä lupiineja -blogin Maritan ja Nainen talossa -blogin Katjan.  Toivottavasti otatte haasteen vastaan.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle!

♥ Kati
----------------------------------------------------

 Red in a bedroom

In the colour challenge it's a red day today.  I have the pleasure of showing you some pictures of my friend's bedroom which has a vibrant red wall.  You would think that a red wall would make the bedroom feel restless, but here a mix of many styles and careful symmetrical positioning of furniture, a harmonious and peaceful interior has been reached.  The feeling in this bedroom is hotel-like and nesty.  We consider the colour red to be the colour of love, so in that way it's an obvious choise for a bedroom.

Have a lovely and relaxing weekend!

♥ Kati