Huomenna se on, nimittäin Halloween-juhlapäivä.  Lapset ovat tosin juhlineet meillä jo viikon verran.  He ovat askarrelleet koristeita ja pitäneet Halloween-kekkereitä.  Mikä sen parempi tekosyy leipomiseen kuin kunnon kummitusjuhlat! :)


Ostin tämän kurpitsan Prisman ruokaosastolta, oikeastaan vain  koska se sattui olemaan hyvin symmetrinen yksilö.  Tarkoituksena oli tehdä siitä Halloween-kurpitsa, mutta halusin nauttia siitä pikkuhetken olohuoneen pöydällä  kukkien korvikkeena. Onhan se pirteän oranssi ja tuo ihanasti väriä meidän olohuoneeseen.Samalla kun ihailin meidän kivaa kurpitsaa, keksin kamerasta kaikkia hauskoja uusia asetuksia.  Eniten Halloween-tunnelmaa tuli dramaattinen sävy -asetuksella.  Tuo alempi kuva on sillä otettu ja ihan Dracula-fiilishän siitä tulee, vai mitä?

 

Minun kurpitsaihailuni ei kauan saanut jatkua, kun lapset jo painostivat kurpitsalyhdyn tekoon.  Ensin leikattiin kurpitsalle "hattu".  Sitten koverrettiin sisältä kaikki siemenet ja ylimääräinen hedelmä pois.  Ja sen jälkeen veitsi käteen ja leikkaamaan!  Käytin silmien tekemiseen kaupan valmiita tarroja mallina, mutta suu tehtiin ihan oman maun mukaan vähän pelottavammaksi kuin mitä kaupan malli olisi ollut.
Meille oli ilmestynyt myös upeita ja pelottavia koristeita, joiden tekemiseen lapsilta kului monta tuntia ja joka oli muuten myös erittäin salaista toimintaa.  Nautin siitä, kun askartelun keskeltä kuului vilkasta ideoiden vaihtoa ja yhteinen projekti piti koko porukan iloisen kiireisenä melkein kaksi päivää.  :)


....ja tällainen siitä  sitten tuli....Tämä alin kuva on taas otettu sillä dramaattinen sävy-asetuksella.  Aika jännittävä siitä tulikin! :)

Hauskaa halloweeniä!

---------------------------------------------------------

Halloween

I got a little pumpkin and loved to have it in our living room as a substitute for some flowes.  However the kids were really excited to have the pumpkin made into a Halloween-pumpkin, so I had to do it.  It turned out quite well, don't you think?

Happy Halloween!