sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kirjatimantti ja pinkit ruusut


Ihanaa sunnuntaita! Sataa sataa ropisee ainakin täällä meillä.  Aivan ensiksi haluan toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleeksi seurailemaan puuhia täällä Villa Valkossa!

Mikä sopisi sunnuntaihin paremmin kuin kirja ja ruusut?  Nämä pinkit ruusut ovat värihaasteen viimeinen väri Villa Valkossa.  Kuvasin ne yhdessä juuri taittelemani kirjatimantin kanssa.  Valitsin pinkit ruusut muistuttamaan Roosa nauha -kampanjasta.     

Muutamissa blogeissakin on näkynyt näitä kirjasta taiteltuja timantteja ja halusin itsekin kokeilla sellaista.  Olipas helppo ja nopea askartelu!  Tyttären kanssa tehtiin illan aikana kaksikin timanttia kun meiltä sattui löytymään kaksi vanhaa pokkaria, joita ei kukaan enää tahtonut lukea.  Näitä kirjatimanttejahan voi tehdä monen mallisia.  Itse lähdin nyt ensimmäistä kertaa tällaisesta perinteisestä, joka on helppo tehdä esim. tavallisesta pokkarista.  Ensin kirjasta revitään pois kannet ja sitten aletaan taittelemaan.  Homma on nopeampaa kuin kuvittelin, eli varmaan runsaassa tunnissa olin taitellut tämän timantin.  Kun koko kirja oli taiteltu, käytin nitojaa sitoakseni kirjan timantiksi.  yli yön asetuttuaan timantti olikin jo kauniin pyöreä.  

"Useissa kulttuureissa vaaleanpunainen mielletään hyvin feminiiniseksi väriksi. Latinalaisissa kielissä 'rose' - ruusunväri tarkoittaa nimenomaan vaaleanpunaista.  Vaaleanpunaisen on havaittu vähentävän ruokahalua."
 http://www.coloria.net/varit/vaaleanpunainen.htm

 Mitä muuten tykkäätte tällaisista kirjatimanteista?  Onko monikin ehtinyt jo tällaisen taittelemaan?

Viimeisenä haastepäivänä haastan kaikki ne, jotka eivät ole tätä haastetta vielä tehneet.  Tämä on kiva haaste ja siksi varmaan niin monet ovatkin innostuneet tämän toteuttamaan.

♥ Kati

-----------------------------------------------

A book diamond and some pink roses

These pink roses represent the final colour in the five colours in five days blog challenge.  I photographed them with my new DIY ornament; a book diamond.  It's really easy to make e.g. from an old paperback.

♥ Kati


12 kommenttia

 1. Kauniin värisiä ruusuja!
  Viime syksynä taittelin kirjasta kuusen. Täytyisi kokeilla tuota timanttia.
  Sopivan helppoa ja nopeaa minulle ;)
  Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuusi voisi olla kiva jouluksi, täytyypä kokeilla!

   Poista
 2. Kirjataittelua en ole koskaan kokeillut, mutta kerran aloitin tekemään kirjasta rasiaa, niin että sisältä leikataan aina samankokoinen suorakaide pois ja lopuksi reunat liimataan yhteen. Kauhean työläs homma ja jossain jemmassa se kirja edelleen odottaa keskeneräisenä.:) Kyselin töissä miehiltä, saisiko sisuksen siististi vaikka jollain sahalla, mutten löytänyt vapaaehtoista tekijää.;)) Kirjatimantti näyttää kauniilta, samoin kuin pinkit ruusut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa Taina, mä olen kanssa oikea keskeneräisten askartelujen ja käsitöiden kuningatar! Varsinkin jos homma menee yhtään hankalaksi. Iloita voi jo siis siitä, että sain kirjan taiteltua ihan loppuun asti tällä kertaa! Kivaa sunnuntaipäivää!

   Poista
 3. Kauniit ruusut ja aivan timanttinen idea. Juuri yhdessä kukka- ja sisustusliikkeessä ihastuin kirjasta taiteltuun haitariin, johon oli pystytetty myytäviä postikortteja. Päätin, että teen sellaisen joulukorteille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ompas hyvä idea tuo korttiteline, voisin itsekin toteuttaa just vaikka jouluna.

   Poista
 4. Nuo kirjatimantit on tosi kivoja :) Monta kertaa olen niitä ihastellut, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. No, eipä sen kanssa kiire ole, sekin hetki tulee, kun on tullakseen! Idea on kyllä loistava, kierrätyshenkinen ja ilmeeltään veistoksellinen. Sopii monentyyliseen kotiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, ne sopivat monentyyliseen kotiin ja timantin mallia muuttamalla voi myös tehdä vähän eri tyylisiä koristeita. Nopsa homma oli, joten kun sen aika koittaa, siinä ei kauan nokka tuhise. :)

   Poista
 5. Pitäisiköhän vihdoin alkaa itsekin taitella kirjoja, niin kivan näköinen on tuo sinunkin timanttisi ja paikkakin sellaiselle olisi jo katsottuna! Samoin kuusi-idea kuulosti hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan hihat heilumaan Anu! Aika nopsaan tuo tulee. 😊

   Poista
 6. Olin niin ajatuksissani, että lähetin tähän tarkoitetun kommentin vahingossa Ota yhteyttä -lomakkeella! Tarkoitus oli siis kirjoittaa tähän:

  Onpa upea! Ja pitää varmaankin tehdä koristeeksi valmistujaisiin :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Minttu! Tää on helppo tehdä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall