Ihanaa sunnuntaita! Sataa sataa ropisee ainakin täällä meillä.  Aivan ensiksi haluan toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleeksi seurailemaan puuhia täällä Villa Valkossa!

Mikä sopisi sunnuntaihin paremmin kuin kirja ja ruusut?  Nämä pinkit ruusut ovat värihaasteen viimeinen väri Villa Valkossa.  Kuvasin ne yhdessä juuri taittelemani kirjatimantin kanssa.  Valitsin pinkit ruusut muistuttamaan Roosa nauha -kampanjasta.     

Muutamissa blogeissakin on näkynyt näitä kirjasta taiteltuja timantteja ja halusin itsekin kokeilla sellaista.  Olipas helppo ja nopea askartelu!  Tyttären kanssa tehtiin illan aikana kaksikin timanttia kun meiltä sattui löytymään kaksi vanhaa pokkaria, joita ei kukaan enää tahtonut lukea.  Näitä kirjatimanttejahan voi tehdä monen mallisia.  Itse lähdin nyt ensimmäistä kertaa tällaisesta perinteisestä, joka on helppo tehdä esim. tavallisesta pokkarista.  Ensin kirjasta revitään pois kannet ja sitten aletaan taittelemaan.  Homma on nopeampaa kuin kuvittelin, eli varmaan runsaassa tunnissa olin taitellut tämän timantin.  Kun koko kirja oli taiteltu, käytin nitojaa sitoakseni kirjan timantiksi.  yli yön asetuttuaan timantti olikin jo kauniin pyöreä.  

"Useissa kulttuureissa vaaleanpunainen mielletään hyvin feminiiniseksi väriksi. Latinalaisissa kielissä 'rose' - ruusunväri tarkoittaa nimenomaan vaaleanpunaista.  Vaaleanpunaisen on havaittu vähentävän ruokahalua."
 http://www.coloria.net/varit/vaaleanpunainen.htm

 Mitä muuten tykkäätte tällaisista kirjatimanteista?  Onko monikin ehtinyt jo tällaisen taittelemaan?

Viimeisenä haastepäivänä haastan kaikki ne, jotka eivät ole tätä haastetta vielä tehneet.  Tämä on kiva haaste ja siksi varmaan niin monet ovatkin innostuneet tämän toteuttamaan.

♥ Kati

-----------------------------------------------

A book diamond and some pink roses

These pink roses represent the final colour in the five colours in five days blog challenge.  I photographed them with my new DIY ornament; a book diamond.  It's really easy to make e.g. from an old paperback.

♥ Kati