tiistai 14. lokakuuta 2014

Keittotaito

Pieni Lintu -blogin kuvahaasteena on tällä viikolla kirja. Minä rakastan keittokirjoja!  Kaikki ne kauniit kuvat ja ihanat ohjeet, jotka houkuttelevat tekemään ja kokeilemaan uutta.  Miehen puolelta on meille periytynyt tai ehkä oikeammin ajautunut Keittotaito-kirja.  Se on vanha keittokirja 1960-luvulta.  Olen löytänyt ohjeen sieltä moniin perinneruokiin, kuten esim. piimäjuustoon, jota teen yleensä jouluna.
  

Kirjasta löytyy 1300 reseptiä, säilöntäohjetta tai muuta ruoanlaittoon liittyvää vinkkiä.  Siellä on ohjeet kaikenlaiseen säilömiseen sekä kattausvinkkejä ja menuehdotuksia.

Ehkä ihanin juttu kirjassa on sen tuoksu.  Sellainen vanhan musteen ja paperin sekoitus, kirja tuoksuu perinteeltä ja siinä on ihanaa lämpöä.Onko täällä muitakin, jotka tykkäävät keittokirjoista ja löytyykö teiltä vanhoja sellaisia?

Minulla on tänään viikon viimeinen työpäivä ja loppuviikon saankin nauttia perheen seurasta syyslomaillen.  Ihanaaaaaaa! ♥  

Ihanaa tiistaipäivää!

♥ Kati
-------------------------------------------------

Cooking Skill

I love cookery books!  They are lovely to look at and there are so many things that I would love to try and make.  One of my favourites is this old Cooking Skill -book.  It's from the 1960's and it has 1300 recipies for traditional food.  Most of all I love the old book smell -of this book!

♥ Kati

Pieni Lintu - MakroTex challenge

18 kommenttia

 1. Hienoja kirjamakroja, mukavaa syyslomailua! -)

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan ainoa keittokirja, jota koskaan enää käytän, on vanha köksänkirjani vuodelta -86!:)) Joitain perusohjeita saatan vieläkin toisinaan tarkistaa. Muuten kyllä netti on pyyhkäissyt ohi kirjoista, varsinkin resepteissä. Muuten olen kyllä melkoinen kirjafani. :)
  Ihanaa lomaa Kati!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vanhat köksänkirjat on kyllä ihan parhaita! Kiitos lomatoivotuksista Taina! :)

   Poista
 3. Vanhat hyvät keittokirjat ovat aina ajankohtaisia. Hyviä ohjeita pulollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta ja varsinkin kun halutaan pitää perinneruokien osaamista yllä. Ei ole vanhan keittokirjan voittanutta!

   Poista
 4. Äidilläni on joku mummon vanha keittokirja. Taitaa muuten vieläkin lukea ohjeita siitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kva kun tietää, missä parhaat ohjeet on. :)

   Poista
 5. Hienot makrokuvat ja pysättyvä kieliresepti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan se pikkusen pysäyttävä. En usko, että tuollaista paljon nykypäivänä enää tehdään. :)

   Poista
 6. Täältäkin löytyy vanhoja keittokirjoja, joissa on joskus aika "kivaa" tekstiä ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on kyllä hauska lukea kun monet ohjeet on vähän erilaisia kuin nykyään. :)

   Poista
 7. Keittokirjoja on keittiön hylly täynnä meilläkin ja niuitä tutkaillaan, kun mielitään uutta uudenlaista ruokaa vaikkapa vanhoilla tavoilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittokirjoja ei ole koskaan liikaa! 😊

   Poista
 8. Makoisasti kuvattu kirja, näissä vanhoissa keittokirjoissa on omaa taikaa ja ajanhenkeä mukavasti mukana. Nätit kuvat ja hmmm ohjeesta en sano mitään:)

  VastaaPoista
 9. Minulla on isomummuni vanha keittokirja, kirja on vuodelta 1922, ihmeen paljon kirjassa reseptejä ihan näitä tavallisia perusruokia joita teen edelleen. Näissä vanhoissa kirjoissa löytyy selkeät ja hyvät ohjeet ihan tavallisiin ruokiin + säilöntään jne. Vanhat keittokijat on kivoja ja välillä kun niitä ohjeita lukee löytyy hauskaa tekstiä :D t: Ansku

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall