Aurinkoista lauantaihuomenta! Tänään on syytä iloon ja juhlaan: tämä postaus on järjestyksessään tämän blogin sadas postaus.  En voinut huhtikuussa kuvitellakaan että innostun tästä hommasta niin paljon, että jo tämän vuoden puolella menee 100 postausta rikki.  Aika mieletöntä.  Bloggailu on kivaa ja erityisen kivaa on se, että sinä, rakas lukijani, olet tässä mukana!  Tuhannet kiitokset siitä!  Tämän postauksen sydänaihe ei nyt kuitenkaan ole postauksen järjestysnumero vaan haluan kertoa teille jostain englantilaisesta.



Aloitetaan aika tyypillisellä englantilaisella aamiaisella: teetä maidolla (tietenkin), paahtoleipää ja sen päällä hilloa. Sitä oikeaa englantilaista aamiaistahan pekoneineen ja munineen Britit nauttivat aika harvoin, sillä sen valmistaminen vie aikaa.

Kuten olen aiemminkin kertonut, asuin melkein koko 90-luvun Englannissa.  Siksi monet englantilaiset jutut ovat minulle mieluisia.  Eilen sattumalta, kun työasioissa piipahdin Helsingin keskustaan, huomasin ilokseni, että Sokos oli avannut Marks & Spencer -liikkeen tavaratalonsa yhteyteen.  Sinne oli ihan pakko päästä, vaikka vähän olin suunnitellut piipahtavani Stockan Hulliksilla.


Marks & Spencer (tai Marks & Sparks, kuten paikalliset sanovat) on jotain todella perienglantilaista.  Se on tavaratalo, johon englantilaiset luottavat ja jonka hinta-laatusuhde on erinomainen.  Siihen englantilaisilla on samanlainen tunteellinen suhde, kuin monilla suomalaisilla on Stockmanniin.

Oma ensikohtaamiseni M&S:n kanssa tapahtui yli 20-vuotta sitten Lontoon Marbel Archin monikerroksisessa Marks & Spencer -tavaratalossa.  Vaatteet näyttivät silloin vähän tavanomaisilta ja ehkä jopa tanttamaisilta, mutta perustrikoopaitoja ja paitapuseroita on M&S aina tarjonnut ihan kaikenikäisille lähtien englantilaisten lasten koulupuvuista vanhempaan teetä hörppivään rouvaan.  Nyt olen kai keski-ikäistynyt ja ehkä jopa liittynyt teetä hörppivien rouvien kerhoon, kun Marksin vaateosastoltakin tuntuu löytyvän itselle sopivaa twin settiä ja muuta toimistovaatetta. Alusvaateosasto on liikkeessä ihan paras, sillä Marksin alusvaatteet ovat kauniita, kestäviä ja edullisia. 


Marks & Spencer on kuuluisa ihanasta ruokaosastostaan ja erityisesti Marksin valmisruoat ovat Englannissa pidettyjä.   Helsingin tavaratalossa ruokaosasto ei ollut suuren suuri, mutta ostin tietenkin aitoa englantilaista teeta, jota ei Suomesta oikein tahdo saada.  Paras, tai englantilaisin tee, jota Suomessa saa tavallisesta kaupasta on Twinings English Breakfast tee.  Se, minkä englantilaiset myös tekevät todella hyvin ovat ihanat leivän päälle tarkoitetut hillot, joita myös Helsingin Marksin liikkeessä oli tarjolla useita vaihtoehtoja.  Lisäksi siellä oli ihania suklaarasioita ja keksejä, jotka sopivat myös esim. tuliaisiksi tai lahjoiksi.




Olin iloisesti yllättynyt Helsingin tavaratalon valikoimasta.  Tuotteita oli kolmessa kerroksessa ja ainakin naistenvaateosastolta löytyi monia kivoja perusvaatteita, sellaisia toimistotyöhön sopivia.  Löytyipa sieltä muutama kaunis villakangastakkikin.  Alusvaateosastokin oli ihan kivan kokoinen ja siellä hypistelin pitkään aivan ihanaa pehmeää kylpy/aamuatakkia, josta mietin, että sen voisin ostaa itselleni vaikka joululahjaksi.


Tällaista englantilaista tänään.  Ihanaa lauantaipäivää!
♥ Kati
-----------------------------------------

Something English

I was happy to realise that we have a new Marks & Spencer store in the heart of Helsinkin city center. I ended up buying some coffee, real English tea and raspberry jam.  Delicious!

Have a nice Saturday!

♥ Kati