lauantai 18. lokakuuta 2014

Harmaa nojatuoli

Aurinkoista lauantaihuomenta!  Värihaasteen neljänneksi väriksi valitsin harmaan.  Harmaa ei taida virallisesti olla väri, mutta siitä on niin monenlaisia sävyjä, että kyllä se minun mielestäni väriksi voidaan laskea.

Meidän olohuoneessa on Ikeasta ostettu harmaa nojatuoli, jossa on mielettömän hyvä istua.  Lisäksi tuoli näyttää isolta, mutta se vie yllättävän vähän tilaa.  Bea-koira pitää tätä tuolia virallisena rapsutuspaikkana, sillä heti kun joku istahtaa siihen, tulee Bea pyytämään hellyydenosoituksia.  Harmaan tuolin ostotapahtumasta ei väriä puutu, joten se nyt viimeistään oikeuttaa tämän tuolin paikkaa värihaasteessa.


Ostin tämän tuolin oikeastaan sellaisena semiheräteostona.  Olin jo pitkään haaveillut tuolista juuri tuohon paikkaan, mutta sopivaa ei ollut löytynyt.  Olin yksin Ikeassa ja tuoli piti hakea noutovarastosta.  Ajattelin ettei autoon saamisessa varmaan mitään ongelmaa ole, kun Ikean tavarat tulevat aina koottavina palasina.  No tämä tuolipa ei tullut, vaan eteeni kärrättiin valtava laatikko,  jossa oli kokonainen tuoli ja joka ei millään voinut mahtua autoon.  


Mietin, että mahdollisuudet autoon mahduttamisessa ovat paremmat, mikäli otan pahvit ja muut pois, mutten onnistunut sittenkään.  Hiki päässä ähelsin, kääntelin tuolia ja yritin tunkea sitä auton takakonttiin, kunnes totesin, etten siinä onnistu.  Avasin suuni ja naureskelin vieressä autoaan pakkaavalle pariskunnalle, että en taida olla ensimmäinen enkä viimeinen Ikean asiakas, jolle ei mahdu ostamansa tavarat autoon.  Siihen pariskunnan mies totesi, että eihän tuossa mitään ongelmaa pitäisi olla.  Hömistyneenä katsoin vierestä, kun mies otti tuolista kiinni ja suorastaan sujautti sen minun autoni takakonttiin.  Kiitin sitten häntä vuolaasti vähän nolona ja tunsin itseni todelliseksi superblondiksi.  En taida tästä lähtien ostaa enää mitään isoja huonekaluja ilman että minulla on joku autoonmahduttaja (=mies) mukana.


Tuoli on ollut erinomainen ostos ja se on kovassa käytössä.  Tuolin edessä on vanha rottinkinen rahi, jolle on kiva laskea jalat televisiota katsellessa.  Mies onkin ominuut tämän tuolin aivan täysin, vaikka alunperin hän olikin vähän tuolin hankintaa vastaan.  Hahaa! Eikö se niin mene, että vaimo tietää parhaiten, myös se blondi vaimo. :)

"Harmaa on tavallinen, yllättämätön väri. Kun tarkoitetaan tavallista elämää, jossa ei ole huippukohtia, puhutaan harmaasta arjesta. Kun esim. englanninkielessä sininen (blue) näyttäisi kuvaavan masentuneisuutta ja synkkää olotilaa, Suomessa - sekä mm. Japanissa - vastaava väri lienee harmaa. Molemmissa maissa valitellaan elämän harmautta.  Harmaa yhdistetään synkkyyteen: kun päivä on harmaa, aurinko ei paista. Harmaa liitetään myös tunteiden kieltämiseen sekä masennukseen.  Pukeutumisessa harmaa puku miehillä on melko varma valinta, jos ei tiedä, millaisia tilanteita päivällä on tulossa."
http://www.coloria.net/varit/harmaa.htm

Ja tänään haastan Moderni puutalo -blogin Mervin ja Petrin kuvaamaan viisi väriä kodistaan viitenä päivänä.

Haluan tämän harmaan postauksen myötä toivottaa sinulle mitä värikkäintä ja aurinkoisinta päivää! :)

♥ Kati

----------------------------------------------------

Grey armchair

We have this grey armchair in our livingroom and I chose it to represent the colour grey in the five days, one colour a day challenge.    My husband loves this chair and no wonder as it's really good to sit and a relaxing place to watch telly etc. 

Despite this grey post, I would like to wish you a lovely and colourful, sunny day!

♥ Kati


10 kommenttia

 1. Ompa kaunis tuoli, en ole tiennytkään, että Ikeassa myydään noita!
  Ja olipa kyllä mukava tarina tuoliin liittyen, mullaki vähän vastaava:)
  Oikein rentoa ja kivaa lauantaita Kati<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kyllä ollut hyvä ostos ja ehkä joo vähän tuntemattomampaa Ikeaa. Samoin Sari! 😊

   Poista
 2. Hauska tarina!
  Voisin ihan hyvin kuvitella tuon tapahtuvan itselleni....minkä sille sisäiselleen blondille voi ;)
  Kivaa lauantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaipa se blondius on vähän niin kuin myönnettävä. Samoin!

   Poista
 3. Mä olen hieman katsellut nojatuoleja viime aikoina, koska meidän 15 vuotta vanha Askon nojatuoli (kertaalleen uudelleen päällystetty) alkaa olla aika riekaleina...Näyttää todella kutsuvalle tuo teidän tuolinne! Onko malli edelleen myynnissä? Lauantai-iloa Kati!:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä mielestäni tuota mallia on vielä saatavilla. Voin suositella siinä mielessä, että se on tosi mukava istua!

  VastaaPoista
 5. No harmaahan nyt on ehdottomasti yksi pääväreistä :D
  Itse en osaa sitä käyttää, vaikka muilla ihailen, mutta oma harmaani on ruskea. Samanlainen muka mitätön, mutta omasta mielestäni ihan paras väri sekin.

  Ja tuoli näyttää tosiaan siltä, että se tekee mieli omia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans ruskeafani. Se on ja pysyy, valkoisen kaverina. Ihanaa lauantai-iltaa Annukka!

   Poista
 6. Kaunis nojatuoli! Klassinen ja harmaa on siihen just hyvä väri. Heh, joo, noi Ikea pakkaukset voi välillä olla aika kinkkisiä, puhumattakaan niistä koottavista, joista pitää sitten saada huonekalu itse väsättyä. Homman olen jo ulkoistanut meidän pikkumiehille - neljäsluokkalainen on ihan innoissaan, kun pääsee kokoamaan. On niistä lego-ajoista ollut jotain hyötyä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meilläkin olen välillä saanut pojilta apua kokoamishommissa, samalla siinä oppivat. :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall