Aurinkoista lauantaihuomenta!  Värihaasteen neljänneksi väriksi valitsin harmaan.  Harmaa ei taida virallisesti olla väri, mutta siitä on niin monenlaisia sävyjä, että kyllä se minun mielestäni väriksi voidaan laskea.

Meidän olohuoneessa on Ikeasta ostettu harmaa nojatuoli, jossa on mielettömän hyvä istua.  Lisäksi tuoli näyttää isolta, mutta se vie yllättävän vähän tilaa.  Bea-koira pitää tätä tuolia virallisena rapsutuspaikkana, sillä heti kun joku istahtaa siihen, tulee Bea pyytämään hellyydenosoituksia.  Harmaan tuolin ostotapahtumasta ei väriä puutu, joten se nyt viimeistään oikeuttaa tämän tuolin paikkaa värihaasteessa.


Ostin tämän tuolin oikeastaan sellaisena semiheräteostona.  Olin jo pitkään haaveillut tuolista juuri tuohon paikkaan, mutta sopivaa ei ollut löytynyt.  Olin yksin Ikeassa ja tuoli piti hakea noutovarastosta.  Ajattelin ettei autoon saamisessa varmaan mitään ongelmaa ole, kun Ikean tavarat tulevat aina koottavina palasina.  No tämä tuolipa ei tullut, vaan eteeni kärrättiin valtava laatikko,  jossa oli kokonainen tuoli ja joka ei millään voinut mahtua autoon.  


Mietin, että mahdollisuudet autoon mahduttamisessa ovat paremmat, mikäli otan pahvit ja muut pois, mutten onnistunut sittenkään.  Hiki päässä ähelsin, kääntelin tuolia ja yritin tunkea sitä auton takakonttiin, kunnes totesin, etten siinä onnistu.  Avasin suuni ja naureskelin vieressä autoaan pakkaavalle pariskunnalle, että en taida olla ensimmäinen enkä viimeinen Ikean asiakas, jolle ei mahdu ostamansa tavarat autoon.  Siihen pariskunnan mies totesi, että eihän tuossa mitään ongelmaa pitäisi olla.  Hömistyneenä katsoin vierestä, kun mies otti tuolista kiinni ja suorastaan sujautti sen minun autoni takakonttiin.  Kiitin sitten häntä vuolaasti vähän nolona ja tunsin itseni todelliseksi superblondiksi.  En taida tästä lähtien ostaa enää mitään isoja huonekaluja ilman että minulla on joku autoonmahduttaja (=mies) mukana.


Tuoli on ollut erinomainen ostos ja se on kovassa käytössä.  Tuolin edessä on vanha rottinkinen rahi, jolle on kiva laskea jalat televisiota katsellessa.  Mies onkin ominuut tämän tuolin aivan täysin, vaikka alunperin hän olikin vähän tuolin hankintaa vastaan.  Hahaa! Eikö se niin mene, että vaimo tietää parhaiten, myös se blondi vaimo. :)

"Harmaa on tavallinen, yllättämätön väri. Kun tarkoitetaan tavallista elämää, jossa ei ole huippukohtia, puhutaan harmaasta arjesta. Kun esim. englanninkielessä sininen (blue) näyttäisi kuvaavan masentuneisuutta ja synkkää olotilaa, Suomessa - sekä mm. Japanissa - vastaava väri lienee harmaa. Molemmissa maissa valitellaan elämän harmautta.  Harmaa yhdistetään synkkyyteen: kun päivä on harmaa, aurinko ei paista. Harmaa liitetään myös tunteiden kieltämiseen sekä masennukseen.  Pukeutumisessa harmaa puku miehillä on melko varma valinta, jos ei tiedä, millaisia tilanteita päivällä on tulossa."
http://www.coloria.net/varit/harmaa.htm

Ja tänään haastan Moderni puutalo -blogin Mervin ja Petrin kuvaamaan viisi väriä kodistaan viitenä päivänä.

Haluan tämän harmaan postauksen myötä toivottaa sinulle mitä värikkäintä ja aurinkoisinta päivää! :)

♥ Kati

----------------------------------------------------

Grey armchair

We have this grey armchair in our livingroom and I chose it to represent the colour grey in the five days, one colour a day challenge.    My husband loves this chair and no wonder as it's really good to sit and a relaxing place to watch telly etc. 

Despite this grey post, I would like to wish you a lovely and colourful, sunny day!

♥ Kati