Viime viikonloppuna ehdimme tyttären kanssa käydä katsomassa Helsingissä Design Museossa Ilmari Tapiovaaran 100-vuotisjuhlanäyttelyä sen viimeisenä aukiolopäivänä.  Hänen tuotannostaan oma suosikkini on Mademoiselle-tuoli, mutta kun sain lähemmin tutustua hänen tuotantoonsa, huomasin pitäväni monista muistakin hänen suunnittelemistaan huonekaluista.

Näyttelyn aikana ymmärsin myös miten tärkeässä roolissa suomalainen design oli kun Suomea nostettiin jaloilleen toisen maailmansodan jälkeen.  Kyllä mielestäni nykytilanteessakin Suomi-design ja meidän upeat suunnittelijamme kannattaisi ottaa mukaan Suomi nousuun -projektiin. Toivoin totisesti että näin tapahtuu.  Tässä kuvia näyttelystä, toivottavasti tykkäätte. Oli pakko napata muutama kuva Tapiovaaran ihanista piirustuksista.  Itse olen harrastanut piirtämistä joskus aikoinaan ja piirtäminen on siksi lähellä sydäntäni.  Voi kun osaisin itsekin piirtää noin hyvin! Pidättekö muuten Tapiovaaran suunnittelemista huonekaluista?

Tällaista tähän lauantai-iltaan.  Ihanaa kun vielä on huominen vapaata!

Iloisin terveisin, Kati
---------------------------------------

I had the chance to go and see the Finnish Designer Ilmari Tapiovaara's show in the Helsinkin Design Museum last weekend.  His Mademoiselle chair is my favourite but I found many others that I liked a lot as well.  Hope you enjoyed the pictures.

Love, K x x x