Ihmeellinen internet on monelle sisustusintoilijalle oikea aarreaitta.  Lähes kaiken kun voi nykyään tilata netistä ja tuotevertailujen tekeminen netin kautta on todella helppoa.  Itsekin usein selailen eri vaihtoehtoja nettikaupoista, mutta usein se ostos tulee kuitenkin tehtyä ihan siellä tavallisessa kaupassa.  Erityisesti tämän bloggaamisen myötä minusta on tullut sosiaalisen median suurkuluttaja.  Blogin kautta olen mukana monessa eri portaalissa ja hiljalleen alan oppia niiden plussat ja miinukset.

Voisiko tässä sanoa, että " kuvan kukka ei liity tapaukseen." :) 
Miten sisustaja sitten voisi hyötyä sosiaalisesta mediasta? Kokosin tähän omat ajatukseni eri sosiaalisen median kanavista:


Facebook

Facebok on oikeastaan kaikkien somekanavien äiti.  Melkein kaikki ovat Facebookissa.  Sitä kautta on helppo seurata niin blogeja kuin verkkokauppojakin.  Ongelmana Facebookissa nykyään on se, että vaikka olet tykännyt jostain kohteesta, jonka päivityksiä toivoisit näkeväsi, eivät ne välttämättä näy omassa feedissäsi.  Eikä Facebook ole sisustajalle sellaisenaan kovinkaan visuaalinen, joten se oikeastaan toimii vain hyvänä linkkinä sivustoihin, joiden päivityksiä haluat seurata tai esim. silloin, kun haluat seurata tietyn kaupan tarjouksia tai tapahtumia, josta useimmiten ilmoitetaan liikkeen Facebook-sivuilla.


Villa Valkoa voit seurata Facebookissa täällä.
Instagram

Olen todella tykästynyt Instagramiin.  Käyttäjämäärät ovat siellä kovassa kasvussa ja oman feedin voi rakentaa helposti omia kiinnostuksen kohteita mukailevaksi.  Oikeastaan tykkään Instagramista eniten siksi, että se on jotenkin rennompi kuin Facebook.  Siellä ollaan avoimepia ja tykätään muistakin kuin tutun naapurin Liisan profiilista.  Instagramin maine selfie-kanavana on vähän väärä, sillä kyllä siellä on paljon muitakin kuvia.  Omassa Instagram-feedissäni on paljon blogeja, sisustusalan yrityksiä sekä lehtiä.  Niiden kautta kuvavirtani on täynnä ideoita ja inspiraatiota, toinen toistaan kauniimpia kuvia.  Instagram on sisustajalle oikea aarreaitta, inspiraation ikuinen lähde. Ja jos olet innostunut valokuvauksesta, Instagramin kautta pääset näkemään toinen toistaan hienompia otoksia ympäri maailmaa. Suosittelen!

Villa Valko löytyy Instagramista täällä tai hakusanalla @villavalko_kati
Pinterest

Jos Instagram on koukuttava, niin vielä koukuttavampi taitaa olla Pinterest.  Minulla kesti hetken ennen kuin tajusin, että miten sitä käytetään, mutta nyt kuvailisin Pinterestiä jättisuureksi sisustuslehdeksi, vaikka toki sieltä löytyy kuvia muillakin aiheilla.  Pinterestistä löytyy tuhansittain kauniita kuvia ja niitä on helppo pinnata omiksi ideatauluiksi.  Jos olet esimerkiksi tekemässä keittiöremonttia ja haluat valmiiksi miettiä tyylejä ja ideoita uuteen keittiöösi, suosittelen Pinterestiä lämpimästi.  Tosin Pinterestissä pitäisi kyllä olla koukutusvaroitus, sillä siellä pystyy helposti viettämään tuntikausia! :)


Villa Valko löytyy Pinterestistä täältä.


Blogit

Blogit ovat myös hyvä ja runsas sisustusideoiden lähde.  Klikkaa itsesi lukijaksi "Liity tähän sivustoon" -napista, seuraa Facebookin, Bloglovingin tai Blogilistan kautta niin saat muistutuksen haluamasi blogin uudesta päivityksestä.  Blogeissa on toki monenmoista kirjoittajaa, joten on ehkä hyvä miettiä mitä toiveita itselläsi on seuraamasi blogin suhteen.  Nykyään hyvin kirjoitettuja ja hyvälaatuisia kuvia sisältäviä blogeja on satoja, joten tämä blogistan on kyllä sisustajan aarreaitta!  Yksi hyvä tapa löytää kivoja uusia blogeja lukulistaan on klikkailla läpi seuraamasi blogin linkkilistaa.  Yleensä niistä löytyy samanhenkistä luettavaa ja katseltavaa.

Itse olen kokenut saavani paljonkin sosiaalisesta mediasta ja eri kanavat tarjoavat vähän erilaisia tapoja inspiroitumiseen. Toivottavasti myös sinä sait tästä vinkkejä someviidakkoon.Mikä näistä somekanavista on sinun suosikkisi?  Mitä muita somekanavia sinä käytät ja oletko huomannut niistä löytyvän paljonkin sisustusaiheisia juttuja?

Someterveisin, Kati

-------------------------------------------

Social media for decorator

As a blogger I've become quite familiar with many social media portals and I wanted to write a small piece on which is offering what.  In short; Facebook is a good place to follow your favourite blogs or stores, Instagram is a good place for inspiration and much more than just a load of selfies.  E.g. my own feed is full of beautiful pictures of interiors.  Pinterest is really a great place to collect some of the best ideas to your personal electronic scrapbook.

Let's get social! Kati


Seuraa Villa Valkoa/ Follow Villa Valko: