tiistai 9. syyskuuta 2014

Some sisustajalle

Ihmeellinen internet on monelle sisustusintoilijalle oikea aarreaitta.  Lähes kaiken kun voi nykyään tilata netistä ja tuotevertailujen tekeminen netin kautta on todella helppoa.  Itsekin usein selailen eri vaihtoehtoja nettikaupoista, mutta usein se ostos tulee kuitenkin tehtyä ihan siellä tavallisessa kaupassa.  Erityisesti tämän bloggaamisen myötä minusta on tullut sosiaalisen median suurkuluttaja.  Blogin kautta olen mukana monessa eri portaalissa ja hiljalleen alan oppia niiden plussat ja miinukset.

Voisiko tässä sanoa, että " kuvan kukka ei liity tapaukseen." :) 
Miten sisustaja sitten voisi hyötyä sosiaalisesta mediasta? Kokosin tähän omat ajatukseni eri sosiaalisen median kanavista:


Facebook

Facebok on oikeastaan kaikkien somekanavien äiti.  Melkein kaikki ovat Facebookissa.  Sitä kautta on helppo seurata niin blogeja kuin verkkokauppojakin.  Ongelmana Facebookissa nykyään on se, että vaikka olet tykännyt jostain kohteesta, jonka päivityksiä toivoisit näkeväsi, eivät ne välttämättä näy omassa feedissäsi.  Eikä Facebook ole sisustajalle sellaisenaan kovinkaan visuaalinen, joten se oikeastaan toimii vain hyvänä linkkinä sivustoihin, joiden päivityksiä haluat seurata tai esim. silloin, kun haluat seurata tietyn kaupan tarjouksia tai tapahtumia, josta useimmiten ilmoitetaan liikkeen Facebook-sivuilla.


Villa Valkoa voit seurata Facebookissa täällä.
Instagram

Olen todella tykästynyt Instagramiin.  Käyttäjämäärät ovat siellä kovassa kasvussa ja oman feedin voi rakentaa helposti omia kiinnostuksen kohteita mukailevaksi.  Oikeastaan tykkään Instagramista eniten siksi, että se on jotenkin rennompi kuin Facebook.  Siellä ollaan avoimepia ja tykätään muistakin kuin tutun naapurin Liisan profiilista.  Instagramin maine selfie-kanavana on vähän väärä, sillä kyllä siellä on paljon muitakin kuvia.  Omassa Instagram-feedissäni on paljon blogeja, sisustusalan yrityksiä sekä lehtiä.  Niiden kautta kuvavirtani on täynnä ideoita ja inspiraatiota, toinen toistaan kauniimpia kuvia.  Instagram on sisustajalle oikea aarreaitta, inspiraation ikuinen lähde. Ja jos olet innostunut valokuvauksesta, Instagramin kautta pääset näkemään toinen toistaan hienompia otoksia ympäri maailmaa. Suosittelen!

Villa Valko löytyy Instagramista täällä tai hakusanalla @villavalko_kati
Pinterest

Jos Instagram on koukuttava, niin vielä koukuttavampi taitaa olla Pinterest.  Minulla kesti hetken ennen kuin tajusin, että miten sitä käytetään, mutta nyt kuvailisin Pinterestiä jättisuureksi sisustuslehdeksi, vaikka toki sieltä löytyy kuvia muillakin aiheilla.  Pinterestistä löytyy tuhansittain kauniita kuvia ja niitä on helppo pinnata omiksi ideatauluiksi.  Jos olet esimerkiksi tekemässä keittiöremonttia ja haluat valmiiksi miettiä tyylejä ja ideoita uuteen keittiöösi, suosittelen Pinterestiä lämpimästi.  Tosin Pinterestissä pitäisi kyllä olla koukutusvaroitus, sillä siellä pystyy helposti viettämään tuntikausia! :)


Villa Valko löytyy Pinterestistä täältä.


Blogit

Blogit ovat myös hyvä ja runsas sisustusideoiden lähde.  Klikkaa itsesi lukijaksi "Liity tähän sivustoon" -napista, seuraa Facebookin, Bloglovingin tai Blogilistan kautta niin saat muistutuksen haluamasi blogin uudesta päivityksestä.  Blogeissa on toki monenmoista kirjoittajaa, joten on ehkä hyvä miettiä mitä toiveita itselläsi on seuraamasi blogin suhteen.  Nykyään hyvin kirjoitettuja ja hyvälaatuisia kuvia sisältäviä blogeja on satoja, joten tämä blogistan on kyllä sisustajan aarreaitta!  Yksi hyvä tapa löytää kivoja uusia blogeja lukulistaan on klikkailla läpi seuraamasi blogin linkkilistaa.  Yleensä niistä löytyy samanhenkistä luettavaa ja katseltavaa.

Itse olen kokenut saavani paljonkin sosiaalisesta mediasta ja eri kanavat tarjoavat vähän erilaisia tapoja inspiroitumiseen. Toivottavasti myös sinä sait tästä vinkkejä someviidakkoon.Mikä näistä somekanavista on sinun suosikkisi?  Mitä muita somekanavia sinä käytät ja oletko huomannut niistä löytyvän paljonkin sisustusaiheisia juttuja?

Someterveisin, Kati

-------------------------------------------

Social media for decorator

As a blogger I've become quite familiar with many social media portals and I wanted to write a small piece on which is offering what.  In short; Facebook is a good place to follow your favourite blogs or stores, Instagram is a good place for inspiration and much more than just a load of selfies.  E.g. my own feed is full of beautiful pictures of interiors.  Pinterest is really a great place to collect some of the best ideas to your personal electronic scrapbook.

Let's get social! Kati


Seuraa Villa Valkoa/ Follow Villa Valko:

6 kommenttia

 1. Voi, nyt kun puhuit niin houkuttelevasti tuosta Instagramista, niin tekisi mieli hypätä mukaan. Se on ainoa näistä, jota en käytä. En myöskään twiittaile.:) Pulmana näissä kaikissa on, että näistä syntyy ihan kamalan helposti aikasyöppöjä. Kirjoitan blogijuttua ja käsittelen kuvia..huops! Sinne meni 2-3 tuntia! Joskus syntyy nopeastikin, mutta sitten jään lukemaan postauksia blogilistalta ja eksyn blogiviidakkoon. Samoin käy juuri Pinterestissä. Facebookista selviää usein nopealla vilkaisulla, mutta kai sitä tule vilkuiltua monta kertaa päivässä...
  Hyvän koosteen ja "oppaan" olet kirjoittanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Mä tein Instassa sen kompromissin, että blogi on mukana siellä, enkä ole ollenkaan henkilökohtaisella tilillä, ilmoitan sitten siellä ihana samaan tapaan kuin FB:ssäkin kun blogissa on uusi postaus. Instassa on bloggajan kannalta se kiva, että seuraajia tulee aika helposti, mutta sitä en sitten tiedä, tuleeko sieltä kuinka paljon trafiikkia sitten oikein postauksia lukemaan. Joka tapauksessa se on näistä kyllä mun lemppari, jos yksi pitäisi valita. Tulepa nyt ensin seurailemaan vaikka Villa Valkoa sinne Instaan niin vähän näet mitä siellä puuhataan. :)

   Poista
 2. Olen näissä kaikissa - ja vielä Twitterissäkin - mutta olen niissä myös omalla nimelläni ja osaksi töiden takia. Eli seuraan niitä myös työkseni - ja aivan erilaisten asioiden tiimoilta kuin blogiminäni;)
  Pinterestiä yritän vielä vähän varoa - siellä on niin paljon kaikkia houkutuksia, että taitaisin joutua pulaan sen kanssa;)

  VastaaPoista
 3. Itse en ole Twitteristä innostunut, vaikka taitaa mulla olla tilikin sinne. Ja sama juttu, myös töiden takia tulee somea paljonkin seurailtua. 😊

  VastaaPoista
 4. Meikäläinen sinnitteli viimeiseen asti ilman Facebookkia, kun olin sitä mieltä, etten sitä tarvi (enkä edelleenkään ole ihan varma, tarvinkokaan...). Ja varmaan pelkäsin sitä, että menee sitten kaikki vihoviimeinenkin aika koneella, kun ensin istuu töissä päivät ja iltaisin saa omassa ja muitten blogeissa ajan hurahtamaan ihan niin ettei huomaakaan. Paitsi istumalihaksissa ja silmissä, jotka molemmat on alkaneet oireilla :).

  No. Pinterest on kiva ja sieltä ei aina malta lähteä pois, kun jonkun aiheen perässä loputtomalle polulle päätyy. Mutta ihan ylitse muiden on nyt mun mielestä uusin tuttavuus Instagram :). Silmät kierossa selailen kuvia ja ihmettelen jokaista uutta seuraajaa.
  Alkuun noudatin samaa periaatettani (joka mun mielestä tähän some-maailmaan kuuluu), että jos joku lähtee mun seuraajaksi ihan vapaaehtoisesti, niin seuraan kyllä takaisin vaikka ihan kohteliaisuudesta, jos ei muuten. Mutta aika pian joutui kyllä siitä periaatteesta tinkimään, koska ihan oikeasti tuntuisi oudolta seurata jotain ventovierasta nuorta tyttöä tai poikaa vaikkapa. (Ja usein ne kuvatkin on enempi niitä selfie-juttuja, joiden seuraaminen ei oikein ole mun juttu. Paitsi siis jos ovat läheisiä tuttuja).

  Mutta kaikkia näitä (blogit, FB, Instagram) yhdistää semmoinen, että jos joku ihan solkenaan postaa tai jakaa seinällään jotain tai laittaa 10 kuvaa Instagramiin päivässä, niin siitä tulee sellainen "ähky", että suosiolla skippaan yli. Eli tavallaan se teksti- tai kuvatulva kääntyy itseään vastaan, kun ei sitä enää jaksa kukaan siinä määrin vastaanottaa. Tai siis ainakaan minä en jaksa.

  Josta tulikin mieleeni, että mahtoikohan tästä kommentista nyt tulla vähän turhan pitkä :)

  VastaaPoista
 5. Ihana pitkä kommentti Annukka! Insta on myös mun suosikki! Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall