torstai 11. syyskuuta 2014

Ollako vai eikö olla?

Tänään piti kirjoittaa jotain ihan muuta, mutta sormet eivät suostu liikkumaan nyt siihen tahtiin, joten tässä tulee nyt sitten vähän tällaista toisenlaista pohdintaa.

Bloggaaminen on vaikea laji.  Ensin sitä haaveilee, että voi kun olisin tarpeeksi rohkea, jotta voisin perustaa oman blogin.  Omissa ajatuksissaan mietti, että sinne voisi kirjoittaa päiväkirjamaisesti tuntemuksiaan ja elämästä yleensäkin.  Sitten sinne voisi liittää kauniita kuvia ja siellä voisi käydä mukavaa keskustelua lukijoiden kanssa.  Kuullostaa ihanalta.

Sitten eräänä päivänä rohkenet, ja perustat oman blogin.  Sydän pamppaillen painat ensimmäisen postauksen kohdalla "julkaise" -nappia.  Nyt, se on siellä!  Oma blogi ja siinä ensimmäinen postaus.

Kuka vakuuttaa liian lörpön bloggaajan? :)

Vähän aikaa bloggailtuasi huomaat, että joudut useinkin miettimään sitä, että kuinka syvällisiä asioita blogissasi tahdot käsitellä.  Miten paljon paljastat itsestäsi?  Oletko valmis avaamaan blogissa kaikki elämäsi osa-alueet?   Syvällinen - ollakko vai eikö olla?

Blogi on toki henkilökohtainen, mutta usein joutuu myös pohtimaan sitä, että kuinka henkilökohtainen. Itselle oli jo blogin aloitushetkellä iso päätös se, että kuvaan omaa kotia nettiin niin, että kuvat ovat kaikkien nähtävillä. Koti on kuitenkin hyvin henkilökohtainen, jokaisen oma pesä.  Meillä on jokaisella oma käsitys siitä, että mikä on henkilökohtaista - toiselle rajat ovat tiukemmat kuin toiselle ja hyvä niin.      


Itse olen jo tämän lyhyen bloggaajaurani aikana joutunut tätä pohtimaan, enkä oikein vielä tiedä, missä se oma henkilökohtaisuuden raja menee.  Olen toistaiseksi mennyt vähän niin kuin "go with the flow"-meiningillä.   Ehkä se siitä hiljalleen kokemuksen myötä muotoutuu tai sitten ei, mutta pitää tehdä vaan asioita niin, että itsestä tuntuu jatkossakin hyvältä.

Tällaista syvällistä tai ei niin syvällistä pohdintaa tänään.  Olisi kiva kuulla muidenkin ajatuksia syvällisyydestä ja henkilökohtaisuuden rajoista blogimaailmassa.

Huomenna on taas vähän pinnallisempien asioiden vuoro, sillä pääsen siskoni seurassa Habitareen! :)

Torstaiterveisin, Kati4 kommenttia

 1. Minusta "Go with the flow" on hyvä. Muuttuu sitten muuksi jos tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan on pakko, askel askeleelta vaan mennä eteenpäin :)

   Poista
 2. Samaa täällä on kolmen vuoden aikana tapahtunut! Aluksi en missääään nimessä halunnut laittaa omia tai lapsen kuvia blogiin..sitten alkoi näkyä takaraivot, sitten profiilit ja loppuen lopuksi koko naama. Ja aluksi oli tarkoitus vain kuvata kotia eikä mitään sen syvällisempää, mutta syvällinen ihminen kuin olen niin väistämättä syvällisemmät aiheet ovat piipahtanee blogissa silloin tällöin...Kaikki postaukset ovat tehty kuitenkin rakkaudella ja juuri sillä hetkellä se on tuntunut oikealta!! Silloin en usko, että voi mennä mönkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, että jos sydän on mukana, se kyllä näkyy, myös sinun blogissasi näkyy se, että sinulla on sydän mukana ja myös paikallaan <3

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall