lauantai 20. syyskuuta 2014

Helppo omenapiirakka

Ihanat lauantaiterkut!  Pidän kovasti leipomisesta, mutta en jaksa tehdä liian monimutkaisia juttuja.  Helppous on se juttu meidän keittiössä.  Omenapiirakka kuuluu syksyyn ja sitä on kiva leipoa varsinkin kotimaisisita omenoista.  No sitten kun löytyy omenapiirakan resepti, joka on superhelppo, niin täytyyhän siitä muillekin kertoa.....


Tässä olisi nyt sellainen ohje, jossa ei tarvitse kuin laittaa aineet kulhoon ja sekoittaa puuhaarukalla.  Taikinasta tulee koko pellillinen, joten puolittamalla tämän voisi laittaa vaikka piirakkavuokaan.  Piirakka paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia.  Parhaaltahan se omppupiirakka maistuu, kun päälle laittaa vähän vanilijakastiketta tai vanilijajäätelöä.  Namskis!


Onko kellään muuten hyviä vinkkejä ruokakuvaamiseen?  Omasta mielestäni ruokakuvaaminen on melkein ydinfysiikkaa, niin vaikealta tuntuu saada ruoka näyttämään joltain muulta kuin lätsähtäneeltä pannukakulta.  Ilmankos ulkomaalaisissa ravintoloissa usein käytettävät annoskuvat ovat yleensä aivan hirveitä!  Mäkkäri sen sijaan selvästi panostaa hamppareista otettuihin ruokakuviin, koska lopputuote harvoin näyttää siltä kuin kuvassa.  Taitaa tuo ruokien kuvaaminen olla ihan joku oikea ammattikin, eli hatunnosto kaikille hyvien ruokakuvien ottajille!

Maistuvaa viikonlopun jatkoa!

Kati
-----------------------------------------------------

Apple pie

I like to bake, but I don't want to make anythink too complicated.  I found a recipe for an apple pie where you only need to put everything to a bowl and mix.  So easy!  I took some pictures of my apple pie but realised that great food photos are really difficult to get!  If you have any tips, please share!

Have a nice Saturday!

Kati x x x x

Pieni Lintu - MakroTex challenge


10 kommenttia

  1. Ruokien kuvaaminen onkin tosi hankalaa. Mutta sinä olet kyllä nyt onnistunut siinä täydellisesti, sen verran herkulliselta näyttää! :) Taidanpa itekin pyöräyttää omppupiirakan lauantain iloksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä nää meikäläisen ruokakuvat on vielä aika hataria, mutta harjoittelulla ehkä sitä paranee...herkullisia piirakkahetkiä! 😊

      Poista
  2. Pitäispä kokeilla tuota ohjetta, sillä ei oo nopean ja helpon voittanutta!;)

    Ruokakuvat on tosiaan haastavia. Mäkkärin ja muidenkin hampurilaisten kuvaamisessa käytetään mm. hammastikkuja(kuulema) tuomaan lisäkorkeutta. Miten mä muistelen, että jossain käytettäisiin hiuslakkaa tms...Voi olla, että muistan ihan väärin.:) Sellainen kokkien käyttämä vinkki ainakin on mulla käytössä, että käytän yleensä aina valkoisia astioita, koska kuulema ruoka näyttää parhaalta valkoisessa astiassa. Kieltämättä esim. sininen tai punainen lautanen eivät tee ruuasta kovin houkuttavannäköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tuo valkoiset astiat. Ihan järkeenkäypä myös koska valkoisesta värit tulevat esiin. Olen myös kuullut tuosta hammastikkujutusta. Tällainen pilipalibloggaja-ruokakuvaaja ei kyllä hammastikkuja tai tukkalakkaa tarvitse, koska kaikki kuvattava myös syödään!

      Oi kun olis hajuinternet, meillä tuoksuu juuri nyt tuo samainen omppupiirakka kun tytär leipoi sitä tänään. :) mukavaa lauantai-iltaa! <3

      Poista
  3. Täälläkin on leivottu pellillinen omppupiirakkaa. Ja pian pitää tehdä toinen, kun herkku on jo melkein kadonnut jonnekin ;). Itse olen huomannut, että ruokia pitäisi kuvata päivänvalosssa ja mieluusti ihan ulkona. Valo on se avainjuttu. Ei helppoa ei. Sun kuvat näyttävät kyllä oikein herkuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo päivänvalojuttu on muuten varmaan totta. Keittiössä kuvatessa tuntuu, että valo menee niin kelmeän keltaiseksi. :) mä muuten aion tässä joku päivä tehdä sitä sun suklaamoussekakkua, kunhan saan vaan aikaiseksi......

      Poista
  4. Maistuvaa piirakka ja ohje on tallennettuna leivottavaksi

    VastaaPoista
  5. Kiva juttu, toivottavasti maistuu! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall