Nyt poiketaan pikkuisen taas sisustusjutuista, mutta haluan jakaa teille tänään vähän pehmeyttä.

Meidän perheen pehmein jäsen on nimittäin kääpiövillakoiramme Bea, joka on muutamissa postauksissa aina vähän vilahdellutkin.  Se kun aina tykkää tupata itsensä juuri siihen kohtaan, josta aion napata kuvan. :)   


Teille, jotka harkitsette koiran hankintaa, suosittelen villakoiraa lämpimästi.  Rodulla on ehkä vähän sellainen hienohelmainen maine, mutta kyllä siitä löytyy tarvittaessa kaveri vaikka metsälle.  Ensisijaisesti villakoira on kuitenkin seurakoira ja sopii siksi erinoimaisesti myös perhekoiraksi.  Se on miellyttämishaluinen ja haluaa olla aina mukana siellä, missä tapahtuu.Villakoiran turkki vaatiin kyllä hoitoa, mutta jos sen pitää lyhyenä on se aika helppohoitoinen.  Koira pitää pestä muutaman viikon välein vähän riippuen siitä, että millaisessa rapakelissä sen kanssa on kuljettu.  Sitten sisustusintoilijalle se paras uutinen; villakoirasta ei lähde yhtään karvaa, oikeasti.  On oikeastaan aika hassua, että pölypalloja edes kutsutaan villakoiriksi kun ainakaan meidän kääpiövillis ei pölypalloja paljon kartuta

Turkin muotoiluun on miljoona ja yksi tapaa, eli oman villakoiran voi trimmata myös persoonallisella tavalla tai sitten virallisen leijonaleikkauksen mukaan.  Bealla on ns. pentuleijonaleikkaus, joka on mielestäni tosi söpö.  Villa Valkon Pinterestistä löytyy vielä lisää villakoirakuvia täältä. HUOM! söpöysvaroitus! :)


Villakoiria on monen eri kokoisia; isovillakoira, keskikokoinen villakoira, kääpiövillakoira ja vielä sitäkin pienempi toyvillakoira. Kaikki villakoirat ovat iloisia, leikkisiä ja vilkkaita.  Ne ovat erittäin älykkäitä ja oppimiskykyisiä ja siksi niitä näkee usein vaikka sirkuksessa temppuilemassa.

Bea pääsi kesällä nauttimaan veneilystä ihan tukka putkella. :)

Pehmeää viikon jatkoa sinulle!
Kati
----------------------------------------

The poodle

Our miniature poodle Bea is the softest member of our family.  She's always there where things happen.  The poodle is a great breed for a family and the great thing is that it doesn't drop any hair so anybody who is really particular about their house tidyness will love the poodle.

I'd like to wish you a soft week!

KatiSeuraa Villa Valkoa/ Follow Villa Valko:


Pieni Lintu - MakroTex challenge