Jotkut ovat kysyneet minulta, että mistä blogin nimi tulee ja arvuutelleet että se liittyisi siihen, että meillä on kotona niin paljon valkoista.  No, voin paljastaa ettei nimi liity valkeaan vaan sillä on ihan toinen tarina.

  Rakennuslupapaperissa oli kohta, johon piti täyttää talon nimi.  Toki nimeksi olisi voinut antaa vaikka pläntti123, mutta kun tätä taloa on tehty sillä ajatuksella, että se olisi se ainoa talo, joka me miehen kanssa aiomme rakentaa, niin olihan sille ainokaiselle projektille annettava jokin kiva nimi.

Talomme sijaitsee alueella, jossa on paljon hevosiin liittyviä kadunnimiä, eikä omamme ole poikkeus.  Siksi halusimme talolle nimen, joka liittyy jollain tavalla hevosiin. 

Valko on kuvitteellinen yksisilmäinen hevonen, joka mainitaan Aleksis Kiven Seitsemässä Veljeksessä.  Talomme sijaitsee Keski-Uudellamaalla, jossa Aleksis Kivi asui ja kirjoitti kuuluisat teoksensa.  Talon nimessä siis yhdistyy kadun nimi sekä alueen kulttuurihistoria ja siksi sisustuksessakin hevoset ovat läsnä.

Nyt menen täyttä laukkaa taas saunaan!  Taitaa tulla saunayliannostus, kun yli vuoden olimme ilman saunaa ja nyt sitten saunotaan joka ilta. 

Olisi kiva kuulla, onko sinun kodillasi nimi ja jos niin mikä se on?

Kati
------------------------------------------------------------

Horses

Our house, Villa Valko, is situated by a street with a horse-related name.  In the planning permission we were asked to give a name to our house and because of the address we wanted it to have something to do with horses. 

Valko again, is an imaginary horse that appears in the Finnish National Author Aleksis Kivi's book The Seven Brothers.  So the name of the house combines horses and local culture and therefore horses are a natural part of the house decoration.

Has your house got a name?

Kati