lauantai 30. elokuuta 2014

Miksi meillä on niin paljon hevosia?

Jotkut ovat kysyneet minulta, että mistä blogin nimi tulee ja arvuutelleet että se liittyisi siihen, että meillä on kotona niin paljon valkoista.  No, voin paljastaa ettei nimi liity valkeaan vaan sillä on ihan toinen tarina.

  Rakennuslupapaperissa oli kohta, johon piti täyttää talon nimi.  Toki nimeksi olisi voinut antaa vaikka pläntti123, mutta kun tätä taloa on tehty sillä ajatuksella, että se olisi se ainoa talo, joka me miehen kanssa aiomme rakentaa, niin olihan sille ainokaiselle projektille annettava jokin kiva nimi.

Talomme sijaitsee alueella, jossa on paljon hevosiin liittyviä kadunnimiä, eikä omamme ole poikkeus.  Siksi halusimme talolle nimen, joka liittyy jollain tavalla hevosiin. 

Valko on kuvitteellinen yksisilmäinen hevonen, joka mainitaan Aleksis Kiven Seitsemässä Veljeksessä.  Talomme sijaitsee Keski-Uudellamaalla, jossa Aleksis Kivi asui ja kirjoitti kuuluisat teoksensa.  Talon nimessä siis yhdistyy kadun nimi sekä alueen kulttuurihistoria ja siksi sisustuksessakin hevoset ovat läsnä.

Nyt menen täyttä laukkaa taas saunaan!  Taitaa tulla saunayliannostus, kun yli vuoden olimme ilman saunaa ja nyt sitten saunotaan joka ilta. 

Olisi kiva kuulla, onko sinun kodillasi nimi ja jos niin mikä se on?

Kati
------------------------------------------------------------

Horses

Our house, Villa Valko, is situated by a street with a horse-related name.  In the planning permission we were asked to give a name to our house and because of the address we wanted it to have something to do with horses. 

Valko again, is an imaginary horse that appears in the Finnish National Author Aleksis Kivi's book The Seven Brothers.  So the name of the house combines horses and local culture and therefore horses are a natural part of the house decoration.

Has your house got a name?

Kati


6 kommenttia

 1. Meilläkin on monta hevosta sisustuksessa ja ihan tuossa lähellä myös oikeita, vaikka asuinalue liittyy enemmänkin lintuihin. Täällä asuu edelleen todella paljon jos jonkinlaisia lintuja...Kun talon nimiasia tuli esille, niin jätimme talon nimeämättä, eli meillä asutaan tuollaisessa numerotalossa. Mies kirjoitti blogia silloin 9-10 vuotta sitten, kun rakensimme, ja nimesi sen Villa Sukaksi. Hän vierastaa villa sanan käyttöä, joten siihen oli munkin tyytyminen. Villa Valko kuulostaa kauniilta ja omaperäiseltä! Tykkään!:)

  VastaaPoista
 2. Hahaa! Meillä on välillä tullut niin typeriä virheitä tai muuten vaan sählätty rakennusvaiheessa että Villa Sukka sopis kyllä tännekin. 😊😊😊😊

  VastaaPoista
 3. Ihania heppoja siellä ja blogisi tuntuu muutenkin niin kivalta.
  Kaunista sisutelua ja samanlainen villakoirakin kuin meillä!
  Jään lukijaksesi:)
  Tervetuloa vierailemaan myös minun blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Kiitos kauniista sanoistasi. Kävin myös vastavierailulla ja sisustusmaku meillä on kyllä tosi samanlainen. Mukavaa syksyn jatkoa! :)

   Poista
 4. Tulin vastavierailulle ja ihastuin blogiisi! Kaunista
  Liityin myös heti lukijaksi!
  Meillä on tosiaan noita villiksiä neljä kappaletta...melkoinen kirppusirkus, mutta niin ihania!
  Toivotan Sinulle onnea blogini arvonnassa! Kiitos kun kävit osallistumassa!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/2014/09/arvonta.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villikset on ihania, mä tein just vähän aikaa sitten meidän Beasta postauksen ja se oli tosi suosittu, olisi kiva lukea myös teidän villiksistä. Sydämellisesti tervetuloa seurailemaan! :)

   Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall