Elokuinen tervehdys!  Niin se heinäkuu vain vierähti ja myös minä sain herätä tänään viimeiseen lomapäivään.  Maanantaina se taas alkaa; pitkä ja kiireinen syksy.  Tuota syksyajatusta lievittämään hankin olohuoneeseen ripauksen kesää, nimittäin kaksi ihanaa laventelia.  Olen kyllä todella ihastunut näihin!  
Ikeassa oli vielä tuollaisia ihania pitsisiä metalliruukkuja, joissa laventelit näyttävät upeilta.  Mielestäni laventeli on kaunis kukka.  Sillä on kauniit harmaanvihreät lehdet ja kukissa on tuo ihana laventelinsininen, joka erottuu lehdistä kauniisti.  Mietinkin, että laventelia voisi istuttaa myös meidän pihaan, se olisi isona ryhmänä varmasti näyttävä ja toisi myös ehkä ihanaa tuoksua puutarhaan. 
Tiestikö tämän laventelista?


1.        Laventeli voi kasvaa yli metrin korkuiseksi
2.      Laventelia on käytetty erityisesti hajusteissa.
3.       Laventeli kasvaa luonnonvaraisena Välimeren alueella.
4.       Laventelia voi kasvattaa Suomen oloissa, mutta silloin se pitää suojata talvella. 
5.      Laventelilla on rentouttava vaikutus ja sitä käytetään esim. hierontaöljyissä.Laventeli tunnetaan ehkä parhaiten rentouttavasta vaikutuksestaan.  Laventelityynyt ja tuoksutipat löytyvätkin monien yöpöydiltä. 

Haluan toivottaa sinulle laventelisen rentouttavaa viikonloppua!

Kati

--------------------------------------------------------------------------------------

I've always loved lavender.  It has a beautiful colour in both leaves and the little flowers.  I found these beautiful lacy metal plant pots from Ikea and I think the lavender looks lovely in it!  Lavender is told to have a relaxing effect, I hope you'll have a relaxing weekend!

Kati