Todella myöhäinen tervehdys teille ihanat lukijat!  Sain vihdoin käsitellyksi kaikki Viron reissulla ottamani kuvat ja tässä teillekin lupaamiani tunnelmia.  Toivottavasti jaksat lukea koko kilometripostauksen loppuun, sillä kuvia on paljon! :)


Vietimme lomallamme ensimmäiset kaksi päivää Pärnussa.  Se on meidän perheelle tuttu paikka, sillä tämä visiitti oli meidän kolmas.  Olemme todella ihastuneita Pärnun upeisiin rantoihin ja kaupunki on mitä mainioin lomakohde lapsiperheille, koska tekemistä riittää niin aurinkoisena kuin sateisenakin päivänä.  Lisäksi kaupunki on kaunis katsottava, josta ainakin aikuiset nauttivat. 
 

Pärnun katuja reunustavat vanhat korkeat puut, jotka tuovat ihanaa vehreyttä ja puistomaisuutta.  Kauniita puistoja ja muita viheralueita Pärnussa on myös todella paljon.  Niissä on kiva istuskella tai käydä vaikka kuuntelemassa konserttia.  Vuokrasimme yhtenä päivänä tandempyörät ja ajelimme pitkin rantakatua ja muita Pärnun ihania puistomaisia katuja.  Vuokra maksoi 7 euroa kahdelta tunnilta ja siinä ajassa ehdimme ajamaan keskustan päästä päähän ja kiemurtelemaan vähän muitakin katuja pitkin.  Koska meitä on viisi, yksi meistä ajoi tavallisella pikkupyörällä, jonka vuokra kahdelta tunnilta oli 5 euroa.  Tilasimme pyörät suoraan hotellille ja kuljetuksesta veloitettiin 1 euro per pyörä.  Aika edullista, minun mielestäni.  Suosittelen pyörävuokrausta muillekin Pärnussa vieraileville, se on kiva tapa nähdä kaupunkia ja jos et ole aiemmin tandemilla ajanut, suosittelen sitäkin, sillä se on aikamoinen elämys.  Erityisen pelottavaa se oli minulle, kun istuin takana ja tyttäreni ohjasi pyörää.  Huiiiii!

Hauska kadun nimi tuo Puhavaimu, joka sijaitsee aivan Pärnun keskustassa.  En osaa Viroa, mutta tarkoittaakohan yhtään sitä, miltä kuullostaa? :)


Pärnussa on lapsille paljon tekemistä.  Meidän muksut tykkää ajella näillä polkuautoilla, joita voi vuokrata monessa eri paikassa.  Lisäksi kävimme tällä kertaa myös Tervise Paradiis -kylpylässä, jonka Villivirta oli kovasti lasten mieleen.  Itse nautin loikoilusta kylpylän terassilla.  

Vinkkinä vielä kaikille kiipeilystä pitäville, että Pärnun keskustan ulkopuolella on huisin hauska kiipeilypaikka nimeltä Seikluspark.  Kävimme siellä viime vuonna ja olihan se aika jännittävä kokemus kiipeillä ja roikkua köysien varassa neljän metrin korkeudessa.

Parin Pärnussa vietetyn yön jälkeen matkamme jatkui Saarenmaalle.  Siellä emme olleet aiemmin käyneet, joten en oikein tiennyt, mitä odottaa.  


Yövyimme Saarenmaalla todella mukavassa ja siistissä mökissä Mändjalan kylässä, joka on pienen ajomatkan päässä Kuressaaren keskustasta.  Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyväkuntoiset ja siistit mökit Mändjalassa oli.  Voin suositella tätä paikkaa kaikille oikein lämpimästi.

 


Pienen kävelymatkan päässä mökiltämme oli ihana hiekkaranta, jossa vesi oli ihanan lämmintä.  Viron rannat ovat pääasiassa aika matalat, joten kävellä saa pitkälle, ennen kuin pääsee syvään veteen.  Se on myös lasten kanssa aika hyvä asia.  
Teimme automatkan myös Panga pankiin, jonka rannassa on korkeat kalliojyrkänteet.  Jos matkaat Saarenmaalle, suosittelen ehdottamasti käymässä Panga pankin kallionkielekkeitä ihailemassa.  Ne olivat todella näkemisen arvoiset!
Panga pankin retken exremeosuus oli laskeutuminen köyden varassa hyrkänteeltä alas rannalle.  Lapset menivät tuosta alas ketterästi, mutta minua itseäni jännitti, vaikka hyvinhän se meni.  Pientä jännitystä elämään! :)Ranta oli täynnä ihania sileitä kiviä, joista ihmiset olivat rakentaneet kauniita pinoja.  Näistä otin varmaan sata kuvaa, niin kauniita ne olivat.

Kiva, jos jaksoit tämän kilometripostauksen lukea tänne asti.  Nyt vihdoin nukkumaan, huomenna on taas monia taloprojekteja odottamassa.

Kesäterkuin, Kati

-----------------------------------------------------------------------------------

Greetings from Estonia; Pärnu and Saarenmaa!

Here are some snaps from our holiday in Estonia.  As you can see, our holiday was about beaches and some amazing views.  I hope you enjoy the photos!

Summery greetings, Kati