tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesäfiilis


Kesäloma on vuoden parasta aikaa ja harvinaista herkkua maailmassa ovat nämä suomalaiset pitkät kesälomat.  On ihanaa, kun saa melkein kuukauden vain nauttia perheestä, ystävistä ja kauniista kotimaasta.  Vaikka lämpömittari on kivunnut välillä hurjiin lukemiin ja saanut hien virtaamaan, olen kiitollinen tästä ihanasta vuodenajasta.  Pitkä kesäloma todellakin lataa akut pitkää ja kiireistä syksyä varten.


Ajattelin tallentaa nämä ihanat kesäfiilikset myös tänne blogiin.  Täällä niihin voi palata pimeinä marraskuun iltoina tai talven pakkaspäivinä.  Meille suomalaisille vuodenajat ovat tärkeä elämän rytmittäjä.  Ne antavat meille vaihtelua ja saamme nauttia erilaisista asioista vuoden ympäri.  Tänä kesänä luonto on hellinyt meitä ja lämmittänyt järvivedet linnunmaidon lämpimiksi.  Oi miten ihanaa on kellua lämpimässä järvivedessä ja sen jälkeen upottaa varpaat kuumaan hiekkaan tai maata auringon lämmittämällä kalliolla.

Olemme onnekkaita.  Meillä on ihana luonto, joka on aina lähellä meitä.  Monessa maassa ihmiset pääsevät lähimmäksi luontoa menemällä hoidettuun puistoon.  Meillä metsä on aina lähellä; rämeinen, hoitamaton, karu metsä.  Saamme vapaasti uida tuhansissa järvissämme, poimia marjoja ja sieniä ja nauttia luonnosta luonnollisessa tilassa, kaikessa täydellisyydessään, kaikessa epätäydellisyydessään. Ihanaan suomalaiseen kesäpäivään kuuluu tietenkin mansikat, ja niistä voi tehdä vaikka kääretortun.  Tässä ohje kesäiseen kääretorttuun, jota on helppo tuunata mieleisekseen vaikka vaihtamalla täytteeseen banaania tai vaikka mustikoita.


                                                    Mansikkakääretorttu
Pohja
4 
munaa
1 1/2  dl
sokeria
1 1/4  dl
vehnäjauhoja
1/2  dl
perunajauhoja
1  tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle
1  prk  (2dl)
kermaa vaahdotettuan
1  prk  (200 g)
rahkaa
1/2  dl
mansikkahilloa
1 1/2  dl
mansikoitaMakeita kesäpäiviä sinulle!
Kati

-------------------------------------------------------------------

Oh lovely Finnish summer!

In Finland we have been lucky enough to enjoy a really hot and sunny summer.  The nature has really spoilt us by warming up the lake waters and giving us plenty of sunshine so we can load our batteries for the long and busy autumn.

We are indeed very lucky, as us Finns are always close to nature.  It's easy to just pop into the forest and pick blueberries or mushrooms.  We can swim or sail in our thousand lakes.  We can enjoy the nature in its purity, with all its imperfections and perfections.  It's always close to us and all of the four seasons that we enjoy, give us variety of things to enjoy in this beautiful country.

Strawberries are an essential part of Finnish summer.  A good way to enjoy fresh strawberries is to make a strawberry log.

Sweet summer days to you from Kati


2 kommenttia

  1. Kauniita kesäkuvia ja -tunnelmia!:) Kyllä kesällä on ihanaa, ja kuten sanoit, niin vuodenaikojen vaihtelu on kyllä hieno juttu. En usko, että viihtyisin jatkuvassa kesässä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina. Kiva sitten taas talvella miettiä näitä hellepäiviä.

      Poista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall