keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Nostalgisesti lyhyttavaraliikkeessä.

Siitä on noin 35 vuotta (siis 1970-luvulla) kun viimeksi kävin lyhyttavaraliikkeessä.  Lapsuudenkodin lähellä oli sellainen ja kävimme välillä ostamassa sieltä sukkia, vöitä ja muuta pientä tavaraa.  Sen jälkeen en ole lyhyttavaraliikkeeseen törmännyt.  Siskoni löysi sellaisen Rajamäeltä ja tänään lähdimme sinne käymään.  Mikä on lyhyttavaraliike?  Lyhyttavaraliikkeessä myydään tuotteita kappaleittain, ei esimerkiksi metreittäin.  Lyhyttavaroita ovat esim. napit, nuppineulat, laukut tai vyöt. 
Rajamäen Lyhyttavaraliike on ihastuttava sekoitus vanhoja tavaroita, vanhasta tuunattuja juttuja ja käsityöläisten tekemiä ihanuuksia.  Liikkeessä on upea vintagetunnelma ja se on oikea penkojan aarreaitta!  Kiersin tuon pikkuisen liikkeen ympäri varmasti ainakin kymmenen kertaa ja joka kierroksella löysin jotain uutta.  Liikkeessä vierailu oli riemastuttava kokemus ja aion mennä uudestaan tekemään ihania löytöjä ja viettämään aikaa tavaroita penkoen!  Liikkeen nettisivut löytyvät täältä.Ostin liikkeestä itselleni söpön muistikirja, jonka kanteen oli liimattu palttulootan ohje.  Siitä vaan sitten kokkailemaan, mistähän munuaisrasvaa saisi ostettua? :)

Palttuloota:
1 litra verta
1 litra kaljaa
1/3 kg munuaisrasvaa
2 kppl. sipulia
1/2 ruokalusikallista suolaa
1 ruokalusikallinen fariinisokeria
1/2 ruokalusikallista meiramia
Vähän ryytineilikoita
1/2 kg ruisjauhoja
1 ruokalusikallinen voitaAurinkoista viikon jatkoa!
Kati

4 kommenttia

 1. ihania juttuja. Meillä on mökillä liuta näitä punaisia kahvipurkeja, mutta sininsenä. Ovat ihanan rouheisia.

  VastaaPoista
 2. Nuo kahvipurkit on ihania! Mä haluaisin niitä sinisiä. 😊

  VastaaPoista
 3. Hei :). Voi miten viehättäviä juttuja, tuli hyvä mieli ja muistoja... Aurinkoa :)

  VastaaPoista
 4. Aurinkoa myös sinulle, siellä oli paljon ihmeteltävää ja muistot tosiaan tulivat mieleen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall