Juhannustaikoja on kymmenittäin.  On tyynyn alle laitettavia kukkia ja vihtoja ja voi lähteä juoksemaan pellolle ilman vaatteita ja kieriä heinissä jne.  Tämä taika on kyllä parhaimmasta päästä:

Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.

Hymyilyttää, kun kuvittelen tuon tapahtuman.  Mitähän se yhdeksännessä ojassa oleva sulhanen tuumaa kun naku neito tulee vastaan ja toisaalta minkälaisen sulhon voi ylipäätään ojasta löytää? Vähän veikkaisin ettei ole priimasulho se, joka juhannuksena ojasta löytyy. :)


Mistä löytäisin itselleni sopivan juhannustaian?  Ei ole löytynyt, kun mieskin on jo toistakymmentä vuotta ollut tuo sama enkä uutta sulhoa ajatellut hankkia.  Missä on meidän nelikymppisten naimisissa olevien naisten taiat? Kyllä meilläkin pitää sellaiset olla, joten kehittelin seuraavanlaisia:
  1. Katso juhannussaunan lauteilla vesiämpäriin ja näet tulevaisuuden itsesi; olet hoikka, huippukuntoinen ja äärettömän rikas.
  2. Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa/yrttiä ja ylittää seitsemän aitaa ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin ei tarvitse koko seuraavana vuonna pestä pyykkiä.
  3. Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja toiseen peiliin katsoo, näkee toisesta peilistä tulevan itsensä paksuhiuksisena ja kauniina.
  4. Pidä juhannusyönä villasukka vasemmassa jalassa niin pääset unelmalomalle Malediiveille.
  5. Juhannuskokon savu kääntyy sen suuntaan, joka saa parhaat kesälomailmat.
Mitä mieltä olet? Voisiko näistä taioista tulla onnea meille naimisissa oleville keski-ikäisillekin? Oltais me kyllä ansaittu ainakin joku näistä viidestä.

Taianomaista juhannusta sinulle toivottaapi
Kati