sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

DIY: Lipaston pikatuunaus


Saan hirveät kiksit siitä, kun joku tuunaa jostain halvasta ja tavanomaisesta jotain upeaa.  Itse en ole mikään huipputuunailija, mutta innostun aina kun näen muiden onnistuvan.  Jotenkin siinä tulee sellainen pieni voittajafiilis että ähäkutti, sainpa tästä peruskamasta näin upean!  

Keräsin Pinterestiin kokoelman Ikean tuotteiden tuunausesimerkkejä.  Siellä on upeita juttuja tehty moniin Ikean tuotteisiin.  Huoh, kumpa itsekin olisin noin kätevä. Käykäähän kurkkaamassa. 

Omat tuunaukseni ovat pienimuotoisia.  Meillä on olohuoneessa Ikeasta ostettu Birkeland -lipasto.  Jo heti kokoamisen jälkeen vaihdoin vetimet toisiin, sellaisiin vähän jämäkämpiin, koska lipaston mukana tulleet vetimet olivat mielestäni vähän heppoisen oloiset.  Nyt löysin Hyvinkään Wanilla Rosen loppuunmyynnistä tuollaiset kivat mustat nupit, joissa on hauskoja tähtikuvioita.  Ostin niitä kolmet ja vaihdoin ne pikkulaatikoihin.  Mielestäni ne antavat hauskasti luonnetta tähän peruslipastoon. 
Ensin ajattelin että ovatpa nupit lastenhuonemaiset, mutta toisaalta eihän sisustuksen tarvitsekaan olla aina niin haudanvakavaa, vaan voihan olohuoneessakin olla hassunhauskat vetimet?  Vai voiko?  Onko tämä minituunaus sinun mielestäsi onnistunut? Vai pitäisikö palata vanhoihin metallisiin nuppeihin?

Aurinkoista viikkoa!
Kati

13 kommenttia

 1. Tuunaus on niin kivaa! ja todellakin sisustuksella voi leikitellä! Vetimet sopii paremmin kuin hyvin ;)

  VastaaPoista
 2. Sä oot Jenna todellinen tuunausexpertti, aina kateellisena ihailen et mitä kaikkea saat aikaan suhumaalilla 😊 kiva jos tykkäät mun minituunauksesta.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos paljon, suhu on nii kätevää. nyt mulla onki oikeella maalilla maalattu tuunaus kuivumassa ;)

  VastaaPoista
 4. Kiva tuunaus, nupeilla saa kivaa ilmettä lipastolle. Jätä ihmeessä nuo ihanat uudet nupit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laura, taidan jättää ne paikoilleen. 😊

   Poista
 5. Loistava tuunaus, jätä ihmeessä paikoilleen, näyttää tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 6. Pienellä muutoksella olet saanut kauniin lipaston. Tähdet toistavat toisia huushollissasi. Minä olen mieltynyt simpukoihin, ja niitä ilmaantuu sinne-tänne jstkuvasti. Kiva blogi sinulla, kauniit kuvat hyvällä maulla sisutetussa kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kivasta kommentista, tuli hyvä mieli heti aamutuimaan :)

   Poista
 7. Tykkään kovasti lipastosta! Meillä samainen lipasto odottaa kokoamista paketissaan vielä ensi viikkoon ja kysynpä siksi sulta et minkä mittaiset vetimet tuohon lipastoon sopii? Jos vaikka alkaisin etsiä jo uusia :)

  VastaaPoista
 8. Vetimien etäisyys on 128 mm. Nuo metalliset ovat siis Ikean Varnhem vetimet. Mustat nupit on sisustuskaupasta ja niissä on sellainen aika pitkä tappi nuppien takana, joka kyllä törröttää pikkuisen siellä laatikon sisällä, mutta ei mielestäni haittaavasti. Niitä varmaan vois sahata lyhyemmäksi, muttei ehkä maksa vaivaa, paitsi jos on tosi perfektionisti :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall