perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kotikaupungin lumoissa

Turku on rakas kotikaupunkini.  Siellä tulee käytyä nykyään harmittavan harvoin ja silloinkin vierailu keskittyy sukulaisiin tai ystäviin.  Itse kaupunkia tulee harvoin tarkemmin kierreltyä.  Sääli, sillä Turku on ehdottomasti yksi Suomen kauneimmista kaupungeista.  Pääsin eilen työporukan kanssa viettämään Turkuun mukavaa kesäpäivää.  Tutustuimme Forum Marinumin museoihin ja iltapäivällä meillä oli ohjelmassa mukava opastettu kävely Aurajoen rannalla.  Kerrankin pääsin siis nauttimaan kotikaupunkini kauneudesta ajan kanssa!  Turku on ihana pieni suuri kaupunki.  Siellä on kaupungin sykettä ja hyvät palvelut kompaktissa koossa.

Turkulaisen sanonnan mukaan turkulaiseksi ei voi tulla, vaan ainoastaan syntyä.  Olen kuullut, että meitä turkulaisia pidetään sisäänpäinlämpiävinä ja vähän negatiivisina.   Uskaltaisin väittää, ettei näin ole ja väittäisi myös, että jos saat turkulaisesta ystävän, on hän sitä aina ja ikuisesti.  Jos haluat ystävystyä turkulaisen kanssa, älä koskaan hauku hänen rakasta kotikaupunkiaan.  Me olemme syystäkin erittäin ylpeitä siitä.  Turku on todellakin vierailun arvoinen ja kaupungista ja sen ympäristöstä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa.

5 faktaa Turusta:
 1. Tois pual jokke tarkoittaa kaupungin nykyisen keskustan puolista aluetta, täl pual jokke on kirkon puoleinen osa Turkua. 
 2. Aurajoen ylittävällä Förillä voit kulkea maailman lyhyimmän merimatkan.
 3. Turku on patsaitten kaupunki, kaunein Turun patsaisita on omasta mielestäni Achim Kühnin suunnittelema suihkulähdeveistos, joka sijaitsee Aurajoessa. Pienimmät patsaat ovat kämmenen kokoisia.
 4. Turku-sana tarkoittaa kauppapaikkaa.
 5. Turku on Suomen vanhin kaupunki, joka paloi pahoin vuonna 1827

Harmonia-veistos Aurajoessa, kuva lainattu Wikipediasta.  

Niin se vain taitaa olla, että tyttö voi lähteä Turusta, mutta Turku ei koskaan lähde tytöstä.

Ihanaa viikonloppua!
Turku-tyttö Kati

3 kommenttia

 1. Minun työpaikkani on ihan tuossa Tuomiokirkon vieressä ja saan nauttia tuosta ympäristöstä joka työpäivä - maailman kaunein työpaikan ympäristö!

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään Turusta kovasti! Ainut huono puoli omasta näkökulmastani on sen kaukainen sijainti. Olisi kiva käydä useamminkin!:)

  VastaaPoista
 3. Oiiih, kyllä on Ladyllä upeat työmaisemat, kateeksi käy. Kiva jos muistat välillä nauttia niistä meidän muidenkin puolesta.

  Taina, onhan se Turku vähän sellainen viimeinen nurkka tästä Suomen niemestä, mutta joka visiitti on on sen matkan vaivan arvoinen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall