tiistai 10. kesäkuuta 2014

DIY: Ruskea pöytä muuttui mustaksi.

Meillä on muutaman vuoden vanha ruskea kovapuinen pöytä, joka on kärsinyt sateessa ja auringossa niin, että väri oli osittain lähtenyt pois.  Pöytä oli tosi kulahtaneen näköinen.  Mietin jo tosissani, että pitäisikö ostaa uusi pöytä kun ehdin jo kyllästyä tuohon ruskeaan väriin.  

Hankin viime kesänä uudet valkoiset polyrottinkituolit. Niiden kaverina vanha ruskea kulahatanut pöytä saisi uudet tuolitkin näyttämään vanhoilta ja kulahtaneilta.  Vaihtelunhaluisena mietin, että musta tai harmaa pöytä olisi raikas vaihtoehto uusien tuolien kaveriksi.  En oikein uskonut, että harmaa peittäisi vanhan ruskean pöydän värin tarpeeksi, joten ostin purkin Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljyä mustana.  Ajattelin, että kannattaahan tuo kokeilla kun pöytä on kuitenkin kulahtanutta pintaa lukuun ottamatta ehjä ja toisaalta siihen mahtuu helposti syömään 8-10 henkilöä.   

Olin itsekin yllättynyt, että musta peitti vanhan ruskean värin noinkin hyvin.  Kaksi maalauskerrosta riitti.  Nyt en jaksaisi millään odotella terassin valmistumista että saan asetella "uuden" pöydän ja tuolit sekä Ikeasta ostamani ison varjon valmiiksi grillijuhlia varten. Lupaan laittaa pöydästä ja tuoleista blogiin kuvia heti kun ne saadaan terassille aseteltua, toivottavasti viimeistään ensi viikolla. Pitäkää tekin nyt peukkuja että henkilökunta (=mies) pysyy motivoituneena tekemään terassin valmiiksi pikavauhtia.

Lämmintä viikon jatkoa!
Kati


11 kommenttia

 1. Joo, itsekin yllätyin miten tuo onnistui aika hyvin. Olin vähän skeptnen että peittääkö maali tarpeeksi hyvin, kyllä se peitti! :)

  VastaaPoista
 2. Reipas sinä!:) Tuntuu, että olen vain nysväillyt, ja esim. terassin käsittely odottaa työlistalla...Meidän vanhat terassikalusteet on tiikkiä, ja käsitelty ruskealla suojalla. Yksi tuoleista on rikki, joten taidan tehdä sillä pienen kokeilun...Voi kyllä olla, että tuolit pitäisi ensin hioa. Hioin ne pari vuotta sitten, ja se oli aivan järkyttävän työläs homma! Lopputulos oli kuitenkin vaivanarvoinen...

  VastaaPoista
 3. Hei Taina! Mä hioin kevyesti pöydän kansiosan ja sitten pari kerrosta öljyä päälle. Rikkinäinen tuolihan on oiva kokeiluun. Aurinkoa!

  VastaaPoista
 4. Heii Jes! Mäkin voin testaa tätä, eui tartte ostaa kallista uutta pöytää :)

  VastaaPoista
 5. Niin sai pöytä jatkoa teidän terassilla :) parempi on mustana, varsinkin valkoisten tuolien kaverina :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea! Minä olen aina vaan käyttänyt sitä samaa ruskeaa öljyä kun pöytä on alkanut kulahtaa.

  VastaaPoista
 7. Minä kun olen aina vaan vedellyt samalla ruskealla :( Otanpa tästä vinkin ja seuraavalla kerralla vaihdan värin :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Oih! Jes! Meillä on tosi kulunut pöytä. Mustana se olisi hieno :)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää! Tein saman homman viimekesänä vanhalle 5v seisseelle puupöydälle ja toimii!

  katja
  http://willalemmelle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Hyvä lopputulos! Minulla on myös tuo projekti ollut muutama vuosi sitten. Nyt himoitsen mustaa terassia,ruskea jo kyllästyttää, mutta kestääköhän musta väri ihan terden päällä?!

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall