Meillä on muutaman vuoden vanha ruskea kovapuinen pöytä, joka on kärsinyt sateessa ja auringossa niin, että väri oli osittain lähtenyt pois.  Pöytä oli tosi kulahtaneen näköinen.  Mietin jo tosissani, että pitäisikö ostaa uusi pöytä kun ehdin jo kyllästyä tuohon ruskeaan väriin.  

Hankin viime kesänä uudet valkoiset polyrottinkituolit. Niiden kaverina vanha ruskea kulahatanut pöytä saisi uudet tuolitkin näyttämään vanhoilta ja kulahtaneilta.  Vaihtelunhaluisena mietin, että musta tai harmaa pöytä olisi raikas vaihtoehto uusien tuolien kaveriksi.  En oikein uskonut, että harmaa peittäisi vanhan ruskean pöydän värin tarpeeksi, joten ostin purkin Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljyä mustana.  Ajattelin, että kannattaahan tuo kokeilla kun pöytä on kuitenkin kulahtanutta pintaa lukuun ottamatta ehjä ja toisaalta siihen mahtuu helposti syömään 8-10 henkilöä.   

Olin itsekin yllättynyt, että musta peitti vanhan ruskean värin noinkin hyvin.  Kaksi maalauskerrosta riitti.  Nyt en jaksaisi millään odotella terassin valmistumista että saan asetella "uuden" pöydän ja tuolit sekä Ikeasta ostamani ison varjon valmiiksi grillijuhlia varten. Lupaan laittaa pöydästä ja tuoleista blogiin kuvia heti kun ne saadaan terassille aseteltua, toivottavasti viimeistään ensi viikolla. Pitäkää tekin nyt peukkuja että henkilökunta (=mies) pysyy motivoituneena tekemään terassin valmiiksi pikavauhtia.

Lämmintä viikon jatkoa!
Kati