sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pergolasta näkösuojaa

Meidän talossa on pihaprojekti vasta aluillan ja koska mitään virallista pihasuunnitelmaa ei ole, täytyy tässä itse miettiä sopivat ratkaisut.  Ei ole kyllä helppo nakki kun en todellakaan ole syntynyt viherpeukalo kädessä!  Piha on onneksi kohtuullisen kokoinen eli mitään jättisuurta plänttiä ei tässä tarvitse viherrakentaa..




Olemme suunnitelleet talon eteläpäätyyn suhteellisen suurta terassia.  Tyttäreni tuumasikin kerran, että täytyyhän meillä olla iso terassi kun olemme sellaisia terassi-ihmisiä.  Siinä hän on kyllä oikeassa.  Kesällä terassi on meille se toinen olohuone ja keittiö.  Syömme usein kaikki ruoat ulkopöydän ääressä ja lapset pyytävät erityisesti aamiaisen kattamista ulos. :)


Terassin lähellä talomme eteläpuolelta tulee kulkemaan hiekkainen kävelytie ja koska pensasaitojen, tuijien ja muiden näkösuojakasvien kasvaminen kestää vuosia, ajattelin ratkaista näkösuoja-asian rakentamalla terassin päätyyn pergolan.  Sitä varten olen kerännyt Pinterestiin inspiskuvia erilaisista pergoloista.  Samalle terassille olen suunnitellut myös sitä terassikeinua, josta kirjoittelinkin aiemmassa postauksessa

Jos olet viherpeukalo ja jos mielessäsi on parempi tapa ratkaista näkösuuojakysymys, laitathan viestiä.  Kaikki ideat ovat tervetulleita!

Pihaunelmointiterveisin,
Kati

Kuvat: Pinterest

5 kommenttia

 1. Mäkin ottaisin mielelläni pergoloita vähän sinne ja tänne! Aluksi vaikkapa grillausalueen päälle, sivuterassille, ehkä myös vajan sivustalle...Aivan ihania kuvia!:)

  VastaaPoista
 2. Ihania unelmointikuvia :). Pitäisköhän itsekin alkaa suunnitella terassin laajennusta tai pergolaa :).

  VastaaPoista
 3. Pergola on hyvä ratkaisu. Etelän puolella on ihanaa, kun se antaa varjoja kuten tuossa alimmaisessa kuvassa. Ja pergolaan saa syksyllä ja talvella kynttilälyhtyjäkin kiinnitettyä... Ainahan sen ulkopuolelle voi istuttaa köynnöstäviä kasveja (kärhöjä, villiviiniä...) ja vaikka pari tuijaa tai muuta pensasta näkösuojaa antamaan ja hillitsemään pölyä kävelytieltä... Pergolastahan tulee yksi "lisähuone" :)

  VastaaPoista
 4. En ole viherpeukalo mutta olipas kiinnostava postaus - miten tämä projekti päättyi? Kiitos inspiraatiosta - taidanpa itsekin tehdä postauksen muutamasta meidän pihan ratkaistavasta pulmasta...

  VastaaPoista
 5. Mä kaipaisin näkösuojaideoita pieneen pihaan, johon ei saa rakentaa...

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle blogiini. Jos haluat, voit jättää jäljen vierailustasi vaikka kommentoimalla tätä postausta. Toivon, että viihdyit täällä ja että tulet pian uudestaan!

-Kati

© Villa Valko Lifestyle sisustusblogiMaira Gall