Ihanaa kun taas on perjantai!  Tämä on kyllä viikon paras päivä!  Meillä on ollut tosi kiire viikko ihan jo päivätyössäkin, mutta tytön 12-vuotiskaverisynttäreiden järjestelyt ovat myös pitäneet kiireisenä.  Tietenkin tyttö kun on jo iso, niin hän auttoi tosi paljon valmisteluissa, mutta kyllähän lastenkutsuissa aina hommaa piisaa.

Yksi tämän hetken leivontatrendeistä ovat kakkutikkarit.  Kukahan nuokin on muuten keksinyt?  Ihan kuin kaukkua ei voisi syödä ihan vaan palanakin :)  Ovathan ne toki hienoja.

Ennakkoon ajattelin, että ne ovat vaikeita tehdä, mutta päätin kuitenkin kokeilla, kun löysin Lidlistä valmiin mixin, jolla tehdä näitä ihanuuksia.  Mix oli kyllä suht helppokäyttöinen, mutta eivät taida nuo kakkutikkarit olla kyllä meikäläisen juttu.

Ensin tehtiin taikina, joka paistettiin uunissa. Kun se oli valmis, piti sen antaa jäähtyä ennen kuin kakkupohja murennettiin kulhoon ja sen sekaan rasvaa.  Tämä taikin pyöritellään palloiksi, jotka laitetaan kylmään odottamaan.  Tähän asti ajattelin että kyllähän tämän onnistuu.  Vaan en tiennytkään että koristelu se vasta onkin korkeamman tason tiedettä.  Miten saadaan kakkutikut pysymään tikun nokassa, miten saadaan suklaa levitettyä tasaisesti ja miten laitetaan kakkutikut esille niin että ne pysyvät kasassa?  En tiedä, sillä näistä osioista ei oikein onnistunut mikään.  Eli taitaa nyt sitten olla niin, että meikäläinen ei moisiin tikkuhässäköihin enää koske ja jätän niiden tekemisen tämän maailman kinuskikissoille.

Ihanaa on tietenkin se, että lapset pitivät tikkareita hyvinä ja kaikki menivät kaupaksi!  Niissä oli vaan minun makuuni vähän liikaa näpertelyä.

Aurinkoa ja iloa viikonloppuun!

Kati

P.S: Tein  täällä oman mutsinimitestin, ironisesti mun mutsinimi on: Katariina Suuri Muffinssi :)