Sain KoKoti -blogin Jenulialta haasteen, jossa piti vastata yhteentoista kysymykseen ja haastaa eteenpäin 11 blogia.  Tässä minun vastaukseni:

1.  Tuote, jonka aiot ostaa seuraavaksi (tai jonka ostosta haaveilet)?  

Haaveilen Ferm Livingin tai Bloomingvillen talohyllyistä.  Toivoisin tekeväni niistä seinälle sellaisen rivin, joka muistuttaa kaupunkisilhuettiä


2. Oletko menettänyt uskosi suomalaiseen designiin (viitaten tuotantoon Aasiassa jne)?

En ole.  Viime aikoina olen ajatellut asiaa myös siltä kantilta, että valitsemalla suomalaisen yrityksen tuotteen voin lisätä suomalaista työllisyyttä.  Kaikkea on mahdotonta valmistaa Suomessa.  Jos kuitenkin suomalainen yritys myy ja markkinoi tuotteitaan täällä, ostamalla heidän tuotteitaan luomme lisää työpaikkoja esim. markkinointiin, myyntiin, tuotekehitykseen tai logistiikkaan.

Toivoisin, että yritykset kertoisivat avoimesti tuotteidensa valmistusmaat, jotta kuluttaja voi tehdä ostopäätöksensä oikeilla tiedoilla..  Design voi silti olla suomalaista vaikka valmistus tapahtuisikin jossain muualla. 
Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja muistuttaa kuluttajia siitä, että heidän tekemillään kulutusvalinnoilla on merkitystä Suomen talouteen.Kampanjan päätavoitteena on lisätä suomalaisten tuotteiden myyntiä, kertoa suomalaisesta suunnittelusta ja työstä tuotteiden taustalla sekä helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia valita tuotteita, jotka edistävät suomalaista työtä.

 
 

3. Mitä aiot tehdä kesällä?

Meillä on taloprojekti siinä vaiheessa, että kesä kuluu pitkälti maalaus- ja pihahommissa.  Saamme heinäkuun lopulla englantilaisia vieraita, joille varmasti näytämme erityisesti Helsingin nähtävyyksiä.  Voi olla myös, että teemme lyhyen reissun johonkin naapurimaahan.

 

4. Mikä on kotisi lempipaikka?

Ehdottomasti olohuone.  Siellä rentoudutaan ja ollaan yhdessä perheen kanssa.  
5. Mikä projekti on tällä hetkellä kesken?


Kuinkahan pitkän projektilistan tähän voisi kirjoittaa?  Niin paljon on projekteja kesken etten edes kehtaa niitä listata. :) 

 
6. Paras löytösi/tuunauksesi/rakennelmasi ikinä?


Hui mikä kysymys!  En ole ihan huippuhyvä tuunaaja, mutta välillä tulee tehtyä löytöjä esim. kirpputoreilta.  Viimeisin löytö oli Hartwallin vanhat puukorit.
 
7. Brändi, jonka tuotteisiin olet hullaantunut? 


Tämäkin on supervaikea kysymys.  En ole hullaantunut mihinkään brändiin erityisesti.  Jos totta puhutaan, en ole kovasti brändien perään, vaan ostan juttuja, joista pidän, en katso yleensä brändiä.  Ikea on mielestäni aivan loistava!  Sieltä saa monia juttuja edullisesti ja kyllä siellä jotain designiakin välillä on.  Blomingville on minulle uusi tuttavuus ja haluaisin joitain heidän tuotteitaan kotiimme.  Tauluhyllyt ehkä?

8. Mistä haaveilet?

Tämä on taas superhelppo.  Haaveita on tosin niin paljon, etten niitäkään tohdi tähän listata.  Pitkäaikainen haave on joku ihana matka jonnekin lämpimään ja kauniiseen paikkaan.  Thaimaahan, Malediiveille tai vaikka Karibialle.  Kriteerinä on lämmin auringonpaiste, ihana sininen meri ja hyvät rannat.  Ei taida ihan heti toteutua, mutta haaveillahan aina saa....   

 
9. Projekti, jonka aloittamista et suosittele kenellekään?


En kyllä osaa tähän mitään vastata.  Meitä on niin moneen junaan, yksi tykkää siitä ja toinen tästä.  Ehkä rakennusprojektin aloittajalle antaisin neuvoksi sen, että kannattaa olla realisti sen suhteen, että miten paljon osaa tai on itsellä aikaa tehdä rakennustöitä.  Suunnitelmavaiheessa kun usein tulee ajatelleeksi että pystyy hoitamaan moniakin "pikkuhommia", mutta sitten kun rakennusprojekti etenee, huomaakin yhtäkkiä että "pikkuhomma" ei olekaan ihan niin pieni, miksi sen oli kuvitellut.  Kokemusta on.


10. Kesän hittibiisi?


En tiedä onko kesän mutta tällä hetkellä tykkään Katy Perryn Dark Horse -biisistä.
 
11. Mikä tekee Sinun / Teidän kesän?


Perheen kanssa yhdessä olo, aurinko, veneily, grillaaminen jne.

Haastan 11 kysymyksen haasteeseen seuraavat blogit:
Tasapainoa tavoitellen
Viiden tähden arkea
The One Little Birdie
Usko tai pois
Keskeneräinen
Uudet Unet
Haltiakummi
Aarteenhaltija
Satunnainen
Peltotienpäässä
Pakkomielteitä

Haasteen säännöt: Haastetun pitää vastata haastajan antamiin 11 kysymykseen ja haastaa 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa.  Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille ja kertoa mitkä blogit on haastanut. Ei takaisin haastamista.

Haastetuille esitän seuraavat 11 kysymystä:
1. Miksi kirjoitat blogia?
2. Mikä inspiroi sinua?
3. Mistä haaveilet?
4. Mikä on kotisi paras paikka ja miksi?
5. Ketä ihailet ja miksi?
6. Mikä on lempimatkakohteesi ja miksi?
7. Mikä on seuraava sisustushankinasi?
8. Mistä olet ylpeä?
9. Mikä on lempiesineesi?
10. Minkä taidon haluat oppia ja miksi?
11. Mikä on elämässäsi juuri nyt parasta?

Innolla odotan haastamieni blogien vastauksia näihin kysymyksiin.

Aurinkoista viikon jatkoa!

Kati