Pääsiäisviikonloppuna oli aikaa kokkailla kaikenlaista hyvää. Pitkäperjantaina tein ihanaa sitruunakanaa ja tsazikia.  Jälkkäriksi leivoin sitruunarahkapiirakkaa, jonka ohje on peräisin yläasteen luokanvalvojaltani Eineltä.  Äitini on aikanaan saanut ohjeen häneltä ja päätin nyt itsekin kokeilla sitä.  Hyvin onnistui!  


Lauantaina tein ihan ensimmäistä kertaa hittiruoka nyhtöposssua eli pulled porkia.  Se oli tosi helppo tehdä ja maistui taivaalliselta.  Ohjeen bongasin täältä.   Jälkkäriksi lankalauantaina söimme peruspääsiäisherkkua eli mämmiä.  Sitä pystyy syömään kyllä vain tuon yhden kerran vuodessa!

Tänään pääsimmekin isovanhempien pääsiäispatojen ääreen ja ruoka oli tosi hyvää. :)

Tsatzikin ohje:

4-5 dl turkkilaista jogurttia
1 kukku
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä

Kuori ja raasta kurkku. Purista raasteesta nesteet pois.  Lisää raaste, suola, oliiviöljy ja puristetut valkosipulinkynnet jogurttiin. Sekoita.  Anna maustua jääkaapissa.  Tarjoile esim. lampaanlihan, porsaan tai kanan kanssa.

Ihanaa pääsiäissunnuntaita!

Kati